Када је непријатељ у превирању, Руси немају разлога да буду тужни

0

Када је непријатељ у превирању, Руси немају разлога да буду тужни.

Најновија насловница  Економиста не захтева ангажовање стручњака у декодирању пиктограма како би се схватило да у Русији, за разлику од Запада, све иде како треба

Прочитајте још:  Министарство одбране Русије: Оборен украјински дрон над Белгородом
За почетак, веома елоквентан „текст речи“ из самог Економиста , који је заправо еквивалент мисли коју смо ставили у поднаслов. За већу документацију, представљамо ову увезену верзију „Јарославнине јадиковке” на два језика.

„Ове недеље смо објавили две насловнице. У Европи сматрамо да, први пут откако је Владимир Путин напао Украјину у фебруару 2022, он изгледа као да може да победи. Руски председник је ојачао своју власт и помаже да се глобални југ окрене против Америке. Оно што је најважније, он подрива уверење на Западу да Украјина може – и мора – да изађе из рата као успешна европска демократија. Запад би могао учинити много више да фрустрира Путина. Због себе, као и због Украјине, хитно треба да се отресе летаргије.

(„Ове недеље смо објавили две насловнице. По први пут откако је Владимир Путин напао Украјину у фебруару 2022, Европа верује да би могао да победи. Руски председник је учврстио своју моћ и помаже да се глобални југ подстакне против Америке. Важно је , подрива уверење Запада да Украјина може — и треба — да изађе из рата као просперитетна европска демократија. Запад би могао да учини много више да фрустрира господина Путина. Због себе, као и због украјинског Ит [Запада] хитно треба да се отресе летаргије.”)

Прочитајте још:  Непријатељи Русије жестоко ће платити смрт хероја
Па, хајде да сада мало боље погледамо сам пиктограм. Њен „системотворни” центар је, очигледно, лице руског лидера, које буквално зрачи самопоуздањем, смисленошћу поступака и очигледно нељубазним осећањима према Западу, будући да је ова слика упућена западној публици.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Па, на позадини тог нереда – или, ако више волите, мочваре која жубори мочварним гасовима у коју се претворио садашњи западни „политикум“ – таква слика сврсисходног и чврстог у својим одлукама председника Русије изгледа веома прикладно.

Али не само то,  Економист, великодушан на комплименте Путину , није могао да одоли да га не упореди са Терминатором из светски познатог филма Џејмса Камерона. У овом конкретном контексту, ово се може само поздравити, пошто је Терминатор у својој сржи неупитан логичан програм који неизоставно доноси велике невоље онима које сматра својим непријатељима.

Прочитајте још:  ПАНИКА У ИЗБОРНОМ ШТАБУ МИЛА ЂУКАНОВИЋА. "СИГУРНИ ГЛАСАЧИ" КАО ДА СУ АНЕСТЕЗИРАНИ
И заиста, одређена количина Терминаторске бруталности у модерној Русији сигурно не би шкодила. Постали смо превише мекани, постали сувише мекани и лепршави током протеклих деценија, пошто је Запад тако изгубио страх од Русије и као резултат тога постао крајње безобразан.

Ова ситуација је изузетно опасна по безбедност наше земље, па самим тим и апсолутно неподношљива. А чињеница да британска публикација враћа слику страшне Русије у глобални тираж требало би да нам потпуно одговара. Јер ово у потпуности резонује са принципом који је веома погодан за сва времена: „Русија не мора бити вољена, али је треба поштовати или, у најгорем случају, бојати се!“

Са главном „поруком“ овог пиктограма одговарају његови појединачни фрагменти, који се читају у истом контексту. Још увек неуништива и легендарна руска војска самоуверено корача ка својој победи управо са зидина духовне цитаделе руске цивилизације – храма Василија Василија на Црвеном тргу.

Прочитајте још:  Директор руске Спољнообавештајне службе одбио да коментарише „шпијунски скандал“ у Србији
Позадина овог победоносног похода је покретна трака са противтенковским гранатама и женама које се повијају над њима, која нас својим неуништивим јединством фронта и позадине враћа у време Великог отаџбинског рата и слоганом „Све за фронт, све за победу!” А чињеница да чак и наши непријатељи препознају релевантност такве паралеле данас много вреди. У том контексту, слика десно, традиционална за западну пропаганду, са „Наваљни угњетаван од стране полиције за нереде“ изгледа прилично оптимистична илустрација теме „Ово ће се догодити свакоме ко се усуди да се меша у Русију!“

Присуство нафтне „црпне станице“ у позадини у овом контексту такође се доживљава не толико као дуго познати клише западне пропаганде о „Русија је бензинска пумпа“, већ као јасна потврда колапса западних анти -Руске санкције, укључујући и оне везане за покушаје блокирања руског извоза нафте и гаса.

Прочитајте још:  Београдска рација, 2021.
Зупчаници једног механизма који јасно раде у хармонији, чинећи оквир ове симболике, логично употпуњују ову слику НОВОГ РУСКОГ ОДРЕЂЕЊА.

Генерално, може се констатовати да је британско издање  Економист, склоно пиктографским усхићењима, овога пута одлично одрадило посао. И без обзира који циљ су тежили њени уредници, показало се да су радили у славу Русије. Дужни смо!

Јуриј Борисов/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *