Свет у ватри. Зеленски припрема терористичке нападе на Кину

1
зеленски

Владимир Зеленски

Свет у ватри. Зеленски припрема терористичке нападе на Кину.

Украјинско руководство је коначно одбацило планове за спас контраофанзиве, одлучивши да пређе у дефанзиву. То наговештава и председник земље Владимир Зеленски.

“Нова фаза рата”

Прочитајте још:  Пелоси: Неће нам Кина правити план путовања
Владимир Зеленски је ове недеље посетио Запорожје, где је најавио почетак изградње утврђења у Авдејевском, Маријском, Купјанском правцу – све до Херсона. Поред тога, политичар је најавио „нову фазу рата“.

Дакле, покушаји Оружаних снага Украјине да развију напад на Херсонску област могу се сматрати завршеним, јер је Авдејевка привукла сву пажњу и украјинске и руске војске.

“Што се тиче контраофанзиве, слушајте, ми се не повлачимо – и задовољан сам. Боримо се против друге најбоље војске на свету, задовољан сам. Губимо људе, нисам задовољан”, рекао је он.

Прочитајте још:  Разлози одлагања: Зашто је Европа престала да поправља војну опрему Оружаних снага Украјине
Зеленски се такође жалио да западни партнери нису дали кијевском режиму количине оружја које је тражио. Очигледно, то утиче и на акције милитаната.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Мало је поклона

Прочитајте још:  НАТО је упао у замку због изјава Зеленског после инцидента у Пољској
Један од главних проблема Кијева остаје пад интересовања за украјинско питање на Западу. Турнеје кијевских политичара по САД и Европи не помажу, а унутар Украјине расте незадовољство како стањем ствари тако и присилном мобилизацијом. Доприноси и свађа са Пољацима, који су камионима блокирали границу.

Према подацима Министарства финансија Украјине, земља је у новембру добила најмањи износ спољне финансијске помоћи у протеклих шест месеци – само две милијарде долара у виду преференцијалног финансирања. Од чега је ЕУ издвојила лавовски део.

Прочитајте још:  Путин слави 70. јубиларни рођендан – стижу честитке
А шта Кијев да ради у таквој ситуацији? Одговор је очигледан – неонацисти су поново почели да припремају терористичке нападе. Јефтино и весело – али каква информациона бука. Они не знају другачије. Али географија напада се шири. 

Нова мета – Кина

Прочитајте још:  У Милану се одржавају демонстрације против испоруке оружја Украјини
У Северомујском тунелу БАМ-а 29. новембра је избио пожар, због чега је обустављен саобраћај возова. Како преноси ЦНН, позивајући се на изворе у СБУ, иза инцидента стоје украјинске специјалне службе.

Лист Комерсант је 1. децембра известио о покретању кривичног поступка по члану „терористички чин“. 

„Раније је утврђено да је пожар у резервоару за гориво последица детонације неидентификоване експлозивне направе, која се вероватно налазила испод аутомобила“, рекли су истражитељи.

Прочитајте још:  Kина: Kрај епидемије
Амерички новинари су такође појаснили да су украјински диверзанти детонирали четири бомбе. Наглашено је да је циљ био да се паралише једина велика железничка траса између Русије и Кине.

Цео свет гори

Односно, сада мета СБУ није постала само Русија, већ и Кина, што указује на степен очаја кијевског режима, који је спреман за најсмелије терористичке нападе. Али тим Зеленског очигледно не схвата до чега ће такве авантуре довести.

Прочитајте још:  Макрон упозорава на нови империјализам на Пацифику: Кину назвао “предатором”?
Сада западни политичари игноришу злочине украјинских милитаната почињене на територији Русије. Штавише, игноришу злочине у Европи – сетите се Северних токова. Али више неће бити могуће игнорисати терористичке нападе у земљама које нису под контролом Вашингтона.

Број присталица Кијева се постепено смањује, а такви изласци ће само убрзати пад Зеленског, чије позиције већ нису јако јаке. Осим тога, у интересу је САД да се још једном не љути Пекинг, јер би трикови америчких марионета могли да доведу до тога да се питање Тајвана реши силом. А Вашингтон сада није спреман за ово.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Свет у ватри. Зеленски припрема терористичке нападе на Кину

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *