Амерички Генерал Проговара: За Каквим Тајним Циљевима САД Уништава Украјину?

0

Амерички Генерал Проговара: За Каквим Тајним Циљевима САД Уништава Украјину?

Ситуацију на фронту у Украјини можемо описати једном речју – катастрофа. Али због чега се спроводи планско уништавање и државе и становништва? Простодушни амерички генерал одао се.

Прочитајте још:  Испливао снимак Зеленског како се руга тврдњама да ће Украјина заузети Крим
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев скренио је пажњу на речи шефа Пентагона Лојда Остина, који је назвао стварни разлог америчког мешања у украјински конфликт. То је потреба за модернизацијом одбранбене индустрије Сједињених Америчких Држава за 40 милијарди долара. Медведев је своју поруку оставио на страници друштвене мреже X (претходно – микроблог Твитер, ограничен у раду на територији Русије).

Политичар је назвао министра одбране САД превише простодушним и изјавио да “генерал без колебања навео разлоге мешања САД”.

То није помоћ грађанима или земљи која нестаје са мапе света, није борба за демократију против тираније. И не, реч је чак и не о супротстављању Русији ради смањења њене одбранбене способности. То је потреба за модернизацијом одбранбене индустрије САД за 40 милијарди долара,

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
  • написао је политичар. САД једноставно требају ставити одбранбене производе у функцију, као и обезбедити своје тржиште радним местима. Наравно, ни последње место у ономе што се дешава заузимају огромне добити одбранбених предузећа које ће бити остварене. А такође ће добити и своје откате, додao је Медведев, људи блиски администрацији председника САД Џо Бајдена. Дакле, ништа лично – само бизнис. Али бизнис крвави, за који расплаћују Украјинци.

Холивудски откат по-кијевски Међутим, ни Кијев не заостаје у питању стицања добити из ништа. На пример, холивудски глумац Дени Трехо отворено је говорио о томе како су га позвали у Украјину. Требао је доћи тамо наводно без икакве користи, изражавајући тако своју подршку кијевском режиму.

За ту посету Треху су нудили 100.000 америчких долара. Али при томе су упозорили да ће у уговору морати навести износ од 150.000 долара – после уплате трећине износа у готовини требало је предати у канцеларију Зеленског.

Прочитајте још:  САД остале без Џевелина због Украјине
Ето све љубави – Анђелина Џоли, Бен Стилер, Шон Пен, Боно – радили су свој шоу за хонораре. Ево вам “искрене” подршке Украјини… Не као наши патриотски уметници – неки чак иду у Донбас сопственим новцем. Неки добијају помоћ организација, владе и Министарства одбране. Али нико не добија за ово новац. Чак ни мисао о томе! А продажна западна “бохема” заради чак и на смрти Украјинаца,разгневала се глумица Јана Поплавска, подсећајући да неки људи пореклом из Русије узимају пример од таквих “звезда”.

Узгред, новинари већ сматрају да је кијевском режиму успело зарадити на посетама западних селебритија барем 700 хиљада долара. Украјина је само један од фронтова Вашингтон припрема план провокације сукоба са Кином, како би амерички војни комплекс наставио добијати наруџбе. Украјина себе зживела, а “воровати” (красти прим.оут.) новац пореских обвезника треба. Издање The American Conservative је открило “доларски” левак Пентагона.

Аутор чланка Брајан Робертсон обратио је пажњу на то да спољнополитички естаблишмент Америке користи на Тајвану исту методологију коју је некада примењивао против Русије на Украјини. Која је следећа станица на том возу?,пита се аналитичар.

В.Т./Васељенска/Цариград

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *