Јерменија је одбила да учествује на састанку Парламентарне скупштине ОДКБ

1
јерменија

Јерменија (Фото Бета/АП)

Јерменија је одбила да учествује на састанку Парламентарне скупштине ОДКБ.

Прочитајте још:  Пашињан освојио власт упркос томе што је изгубио рат
Јерменска страна неће учествовати на састанку Парламентарне скупштине Организације договора о колективној безбедности (ПС ОДКБ).

„Председавајући Народне скупштине Јерменије Ален Симоњан неће учествовати на гостујућем састанку Савета ПС ОДКБ и 16. пленарном састанку ПС ОДКБ, који ће се одржати у Москви 19. децембра. Делегација Народне скупштине такође неће учествовати на састанцима“, рекао је Цовинар Хачатрјан, прес секретар председника републичког парламента.

Прочитајте још:  ОТКРИВАМО ШТА МИСЛЕ ЈЕРМЕНИ О СИТУАЦИЈИ У КАРАБАХУ: "Власти су нас издале!"
Она је појаснила да је председник Државне думе Руске Федерације Вјачеслав Володин већ обавештен о одлуци званичним писмом.

Подсетимо, раније су премијер Јерменије Никол Пашињан и неколико министара одлучили да не учествују на састанку Савета ОДКБ, који је одржан у Минску 23. новембра. Јереван је такође опозвао свог амбасадора у ОДКБ и није именовао новог. Истовремено, република је навела да између Јеревана и Москве „постоје несугласице по неким питањима“, али је истакла да не намеравају да напусте ОДКБ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Јерменија смањује своје учешће у организацијама у бившем СССР-у. Пашињан 26. октобра није отишао на међувладине савете ЕАЕУ и ЗНД у Бишкек, а 13. октобра није се појавио на самиту ЗНД, који је такође одржан у главном граду Киргистана.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Јерменија је одбила да учествује на састанку Парламентарне скупштине ОДКБ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *