Ђурђевић затражила смену Оливере Зекић због промоције нацизма

0

Милица Ђурђевић Стаменковски

Да је ситуација у медијима, али и свим институцијама поражавајућа и да све више личи на нацистичку диктатуру  показује управо слика Оливере Зекић председница Савета РЕМ-а, рекла је Милица Ђурђевић Стаменковски гостујући на Дневнику Нова С и додала да ће Српска странка Заветници због овог срамотног чина, који је само један у низу затражити смену Оливере Зекић јер је потез којим се промовише нацизам и више него срамотан од особе која је на челу тако важне институције. 

“Ово је заиста поражавајуће а све институције, за стање у медијима и за државу Србију у целини. Она је пронашла заиста погрешан начин на који је хтела да се шали, иако ја сматрам да је посреди једна врста идентификације са Гестапом. Јер она се очигледно тако осећа. Нашла је погрешан начин да се нашали јер облачи униформу под којом су убијани наши преци, под којом су страдали и Срби и Јевреји и Роми и многи народи. Она на тај начин вређа велику жртву коју је наша земља поднела”, изјавила председница Српске странке Заветници и додала да ће Национално окупљање тражити хитну оставку председнице Савета РЕМ-а.

“Ако могу да изнесем вечерас наш став да ми захтевамо њему смену са места председнице регулаторног тела, јер сматрамо да је то најмање што у овом часу може бити учињено, све друго је апсолутно поистовећивање и подршка ономе што је она учинила. Прокоментарисала је то као неку врсту алибија да су они њој и раније цртали различите капе, униформе, одела итд. Али нисам заиста приметила да је она са позиције на којој се налази било када осудила када се неко од политички актера из опозиционих редова нашао у истој таквој ситуацији, када су им цртане различите капе изнад главе, када су дехуманизовани у медијском простору”, каже Ђурђевић и наводи да је чин Оливере Зекић неискрен.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *