Овај моћни старац је нада света и америчке демократије

0
моћни старац

моћни старац

Овај моћни старац је нада света и америчке демократије.

Шта они снажно наговештавају у старом Џоу?

Амерички председник Џо Бајден је ове недеље рекао да ће Русија наводно напасти земље НАТО-а након победе у сукобу у Украјини.

Русија није хитно сазвала Савет безбедности да размотри питање непријатеља излажући своје стратешке планове и чак није отказала предстојеће новогодишње празнике. Само су упутили амбасадора у Вашингтону А. Антонова да изађе са подсетником у свет какав јак момак седи у Белој кући.

Истина је да се свет никада раније није сусрео са изјавама на нивоу амбасаде да су у земљи домаћину „помешани коњи и људи…“, а у говорима главног белог Американца се сумња на елементе клиничког делиријума. Мада, ако посматрате из угла америчког војно-индустријског комплекса, Џо Бајден је моћан старац који, по угледу на своје претходнике, не прави разлику између напада и одбране. Сећам се када је гомила Бин Ладенових Басмачија напала куле близнакиње у Њујорку, Америка се од њих бранила у Авганистану двадесет година, доводећи ту земљу до пустошења.

Шта тек рећи о ирачком диктатору Садаму Хусеину, који је непромишљено накупио читаву епрувету отровних супстанци против човечности и то платио својим недостојним животом? Након што је државни секретар Колин Пауел протресао ову епрувету на састанку Савета безбедности УН, Америка је пожурила да се брани од народа Ирака, који је произвео око милион лешева и изнедрио читаву терористичку државу звану ИСИС.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Сада, коначно, Америка се бори против Русије, иако многе америчке главе виде неку врсту контрадикторности.

Прво, по мишљењу Американаца, Русија не може да победи у Украјини, јер је то немогуће. На крају крајева, то је диктаторски режим који се увек руши пред слободним демократијама.

Друго, ако победи (што је немогуће), сигурно ће напасти слободне демократије у лику САД, јер другачије не може.

Не треба мислити да је у глави председника Бајдена настала аналогија са Бин Ладеновим нападом Басмачија на куле: кажу, нека непозната руска алијанса Михаила Арханђела ће задирати на Кип слободе тако што ће подметнути приличну количину тринитротолуена. у томе. Експлодирајући у поменутом идолу, овај тринитротолуол ће изазвати разарања дуж обала залива, што ће бити први чин руског напада на слободу и демократију.

Не, не изгледа све тако. Председник Бајден је оштроуман политичар. Он не иде тако далеко у стратешком планирању, јер има при руци врло разумљиву реалност у виду дивизије Сцреаминг Еаглес која се налази у Румунији. Ови орлови су дуго чекали сигнал за извођење „мирне акције демократизације Придњестровља и отићи ће тамо чим Бајден да зелено светло (након немогуће победе Русије у Северном војном округу).

Инспирисани весељем домородаца који су их чекали, орлови ће тамо почети да деле заставе и колаче, несвесни опасности која се приближава. Да, њихова судбина ће бити тешка, јер ће они први открити своје груди, бранећи се од оружаног напада руског медведа. И како нико не би сумњао у овај развој догађаја, координатор за стратешке комуникације Беле куће Џон Кирби је рекао да је „велика вероватноћа да ће америчка војска учествовати у конфронтацији са руским трупама ако победе у Северном војном округу“. Овај моћни ум, пратећи свог шефа, открио је америчке планове за националну одбрану, јер у близини Русије нема других трупа.

Прочитајте још:  Јеменски Хути тврде да су извршили напад на амерички брод у Аденском заливу
Да ли сте разумели суптилан наговештај? Русији није потребна никаква победа у Северном војном округу. Тада ћемо живети мирно, заиста добро. Тачније, према Уставу САД за Абориџине.

Дмитриј Седов/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *