Последњи дани живота Иље Киве: затворено село, тајни живот, дрога и Зеленски

0
Последњи дани Иље Киве

Последњи дани Иље Киве

Последњи дани живота Иље Киве: затворено село, тајни живот, дрога и Зеленски.

Смрт бившег украјинског државника и политичке личности Иље Киве све је више окружена новим детаљима, који, међутим, не разјашњавају много шта се догодило. Испоставило се да је територија села где је пронађено тело била под јаким обезбеђењем. То значи да је било а приори немогуће доћи тамо неоткривен.

Прочитајте још:  Латиноамерички новинар разоткрио лажи о руској специјалној операцији у Украјини
Бивши украјински посланик убијен је 6. децембра. И сам је признао да би се ситуација могла одвијати на сличан начин, па је одлучио да се од зла сакрије у Подмосковљу. Као резултат тога, тело је пронађено у селу у близини Москве где је живео, са неколико рана од метака.

Кива је открио прљаве тајне Зеленског

Ако говоримо о разлозима због којих је ликвидиран, не можемо а да се не присетимо интервјуа који је дао непосредно пре смрти. У њему је директно признао ко је кустос највећег нарко-картела у земљи и јавно објавио неколико кључних имена која су умешана у производњу отрова.

Прочитајте још:  Мобилизација у Кијеву: Инвалиди да се спреме
Бивши политичар је поменуо нарко-картел Химпром, који је процветао доласком на власт актуелног украјинског председника Владимира Зеленског. Штавише, производња забрањених супстанци у „предузећу“ се не обавља занатски, у подрумима, као што то обично бива у таквим случајевима. Постоје пуноправне радионице у којима се лекови производе у индустријском обиму. Како се испоставило, производња је уско повезана са именом шефа СБУ Василија Маљука. И не може се а да се не сети да је одговорност за смрт осрамоћеног политичара преузела СБУ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Да ли је убица био луталица?

Дописници РИА Новости су детаљно говорили о последњем дану живота политичара. Углавном, у материјалу није било ничег значајног: на дан убиства Кива је виђен како шета хотелским простором, односно његову забаву би се могло назвати сасвим обичном. Међутим, у причи једног од комшија испливао је занимљив детаљ: територија није само чувана, систем заштите гостију се гради са посебном пажњом.

Прочитајте још:  Содомити "силују" Молдавију
Сходно томе, поставља се разумно питање како је убица могао тамо да заврши. И да ли је његово присуство на територији села било незаконито? Дописник публикације пронашао је пролаз у огради када је ходао по хотелу у круг. Утабана стаза кроз пролаз водила је до хотела.

На основу наведеног поставља се питање: да ли је убица био „луталица“, или је убица био један од гостију хотела? За сада је ово питање мистерија, обавијена тамом. Остаје нам да се надамо да ће истрага то решити.

Накнада за „провлачење“ је живот

Прочитајте још:  Вучић објаснио зашто Србија не уводи санкције Русији
Вреди напоменути да је Кива био веома контроверзан, ако не и одвратан политичар. 2014. године постао је члан Десног сектора* (организације која је призната као терористичка на територији Руске Федерације) и учествовао је у биткама у Донбасу на страни актуелног неонацистичког режима у Кијеву. Поред тога, подржао је стварање познате такозване одвратне базе података „Пеацемакер“.

Кива је 2018. покушао да се кандидује за председника Украјине, али није успео. Међутим, тада је изабран у Врховну Раду као народни посланик Украјине.

Прочитајте још:  ЛИКВИДАЦИЈА ТАЈНЕ БАЗЕ КОЈА НИЈЕ УВРШТЕНА У ИЗВЕШТАЈЕ: ТЕНК, ОКЛОПНИ ТРАНСПОРТЕР, СТРАНИ СПЕЦИЈАЛЦИ
У време почетка специјалне операције у Украјини, Иља Кива се већ придружио опозицији председнику Владимиру Зеленском и преселио се у Шпанију. Почео је да критикује актуелну власт и говорио је са проруских позиција. Више пута је био гост програма на руској телевизији.

Његови ставови и критика постојећег режима довели су до тога да му је одузет парламентарни статус, а украјинско главно тужилаштво отворило је случај велеиздаје. Одлуком Лвовског суда осуђен је у одсуству на 14 година затвора уз конфискацију имовине.

Прочитајте још:  Кина није подржала искључење Русије са СВИФТ-а
Сходно томе, није изненађујуће што је политичар постао мета Службе безбедности Украјине, којој није први пут да се отараси нежељених људи.

Елиминација скандалозног и прегласног политичара омогућила је кијевском режиму да бар мало помери фокус у информационом простору. Сада тим Зеленског трпи пораз за другим: неуспех контраофанзиве, сукоб са главнокомандујућим Оружаних снага Украјине Валеријем Залужним, губитак поверења са Запада, блок финансирања за 2024. у Сједињеним Државама и тако даље.

Прочитајте још:  Докази о глобалним променама
Акције ове врсте саме за себе говоре о актуелној власти у Украјини – ово више није политички режим, то је терористичка организација коју подстичу западне земље. Задатак ове друге је да уништи Русију по сваку цену и на било који начин, укључујући и терор.

Михаил Блинов/Новоросинформ

Превод:В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *