Путин потврдио: Кандидоваћу се за изборе

0
путин казна, путин

Руски председник Владимир Путин је потврдио Артјому Жоги да ће се кандидовати на предстојећим председничким изборима.

“Председник Русије је у разговору са једним од добитника државне награде за херојство у Специјалној војној операцији у Украјини, Артјомом Жогом рекао да намерава да се кандидује за нови председнички мандат”, наводе “РИА Новости”.

Реагујући на Путинову одлуку, Жога је истакао да је онима који су награђени највишом државном наградом веома драго што је председник чуо њихов захтев за кандидатуру, јер га “подржава цела Русија”.

Наиме, Горњи дом руског парламента је одредио 17. март 2024. као званични датум за следеће председничке изборе. Одлука је донета на данашњој седници и ступа на снагу од дана јавног објављивања.

Артјом Жога, командант легендарне јединице Спарта и председник Народног већа Доњецке Народне Републике, дао је интервју за РТ Балкан, у којем је говорио о најжешћим борбама које су водиле 2014.  у Донбасу, тачније, на линији која пресеца Доњецки аеродром.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *