Главни рабин Украјине придружио се прогону Украјинске Православне Цркве

1
рабин

Главни рабин Украјине Јаков Дов Блајх

Главни рабин Украјине Јаков Дов Блајх рекао је да је долетео у САД да убеди америчке званичнике да је Украјини потребан закон о забрани УПЦ…

Главни рабин Украјине Јаков Дов Блајх је у интервјуу за америчке медије објаснио зашто је на састанцима са представницима америчких власти промовисао Предлог закона 8371 о забрани Украјинске православне цркве, који је Врховна рада усвојен у првом кругу.

Рабин је рекао да они који доводе у питање овај предлог закона не разумеју реалност живота у Украјини. А он разуме. „Не браним закон, ја објашњавам закон тако да људи схвате његову важност за Украјину као земљу у рату“, рекао је Дов Блајх.

Истовремено, лицемерно је изјавио да овај предлог закона неће утицати на УПЦ, јер ће „моћи да нађе прилику да се увери да овај закон не утиче на њу“. Односно, представник украјинских Јевреја заправо захтева од УПЦ да пристане на све услове власти.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према речима рабина, он је Американцима пренео да је тешко „заштитити слободе појединаца и организација, а истовремено бранити земљу од агресора”. Рабин је рекао да је подржао закон јер он „има смисла“:“Овај закон су пажљиво проучавале верске организације. И нико од њих, укључујући и УПЦ МП, није изашао и на састанку рекао да је ово лоше, да ово не желимо, да се не слажемо са овим“, уверавао је Јаков Дов Блајх.

Међутим, рабин отворено лаже. На састанку са Русланом Стефанчуком 11. априла 2023. године, представник УПЦ, архиепископ хмељницки Виктор, не само да није ћутао, како је рабин навео, већ је оштро критиковао и предлог закона 8371 и друге антицрквене иницијативе у парламенту.

Прочитајте још:  У Северодоњецку на територији Азота остаје око 500 цивила

Извор: „Руска линија“

ПРЕУЗЕТО СА: http://borbazaveru.info/content/view/18197/1/

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Главни рабин Украјине придружио се прогону Украјинске Православне Цркве

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *