ЗАВРШНА КОНВЕНЦИЈА НАЦИОНАЛНОГ ОКУПЉАЊА: Да одлучују грађани – Србија је закон!

0

Јуче је у препуној сали београдске МТС дворане одржана велика, завршна, предизборна конвенција Националног окупљања са које је послата јасна порука да је глас за Национално окупљање глас да се у Србији поново питају и одлучују грађани, а не странци, као и да ми немамо резервну отаџбину, стоји у новом саопштењу “Националног окупљања”.

Никола Вукелић, кандидат за народног посланика, је истакао да је у славној српској историји дата реч која је имала снагу Завета и да на том Завету стоје и опстају Србија, Република Српска и српски народ у Црној Гори.

”Срби су често били разједињени, али Национално окупљање ће ујединити све Србе у Србији и свим српским земљама. Србија се дуго налазила у вештачкој подели између бивших и садашњих, сада је српски народ добио праву алтернативу – Национално окупљање.” – рекао је Вукелић.

Проф. др Часлав Копривица је истакао да је права тема ових избора Косово и Метохија, да је власт расписала изборе како би могла да заврши посао, да преко француско-немачког ултиматума коначно и неопозиво преда нашу свету покрајину у руке велике Албаније. Он је додао да би тим чином председник Србије себи обезбедио место на листи српских велеиздајника.

”Национално окупљање није само једна листа, већ је назив оно око чега треба да се окупимо. Стално нас подсећају на њихов слоган да Србија не сме да стане. Србија се налази на рубу провалије, ако не стане завршиће у амбису. Србија мора стати – на своје ноге! Да постане суверена и слободна!” – закључио је Копривица.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Како Немачка види бројне могућности у легализацији марихуане, а Србија ни у леКализацији?

Проф. др Ратко Ристић је рекао да ”безимени”, како је назвао председника Србије, прави примитиван и баналан култ личности и да Србија улази у нешто што лако може постати права тиранија. Говорећи о положају просветних радника, кандидат за градоначелника Београда је истакао да професори у Србији имају најниже плате у региону и да ће то довести до потпуне деградације образовног процеса.

”Имамо све мање студената који желе да уписују наставничке факултете, за 10 година неће имати ко да учи нашу децу.” – рекао је Ристић.

Он је додао да актуелна власт води политику издаје Косова и Метохије, а продаје и предаје у остатку Србије и да је Национално окупљање сабрано око идеја националног суверенизма.

Синиша Јевтић, херој са Кошара, пренео је поруку бораца из 1999. године.

”Порука нас бораца, који смо знали да одбранимо Србију и народ, јесте да је Космет био и остаће срце Србије! Нема повлачења и нема предаје!” – рекао је Јевтић.

Бошко Обрадовић је истакао да ће Национално окупљање бити нова Влада Републике Србије и представио осам тачака новог српског суверенизма за које гарантују да ће бити политика будуће Владе: Одбацивање француско-немачког ултиматума! Европа отаџбина – ДА, Бриселска ЕУ – НЕ! НЕ санкцијама Русији нити било коме другом! НЕ у НАТО! Кандидатура за БРИКС! Српске интеграције: Срби – сви и свуда! Економски и еколошки патриотизам! Суверена просветна, културна и медијска политика идентитета!

Говорећи о Европској унији, председник Двери је рекао да је време да Србија и Европска унија након 23 године редефинишу своје односе у складу са стиховима Душка Трифуновића: ”Има нечег у том што ме нећеш, и у том што ја тебе нећу”. Обрадовић је додао да је Национално окупљање спремно да да свој допринос и буде први српски глас у Новој Европи, савеза отаџбина.

Прочитајте још:  Најјача опозициона коалиција Национално окупљање предала листу!

”Наш приоритет је очување светиње брака, породице и традиционалних вредности. Ја сам мушкарац, муж, отац, деда, Србин и Европљанин, ми смо потомци Светог Саве и Владике Николаја Велимировића, Тесле и Пупина, Надежде Петровић и Милунке Савић, ми смо из народа шампиона као што је Новак Ђоковић. Да се не повлачимо више већ изборимо против колонијалне управе, да се у нашој држави поново ми питамо и одлучујемо како ће изгледати наша просвета, култура и медији, а не неко са стране. Србија је закон!” – закључио је председник Српског покрета Двери.

Милица Ђурђевић Стаменковски поздравила је пријатеље Националног окупљања из Мађарске, Бугарске и Немачке и истакла да су заједно тим који ће подићи нову Европу на старим темељима и да се Европа нација и слободних држава буди.

”Нама је отаџбина изнад партије. Србију никада не бисмо продали и издали. За нас је наша отаџбина светиња. Кажу да битке наших предака нису наше битке. Него чије су? За кога су се борили, ако не за нас и ову земљу? Нико нема мандат да да оно што му не припада. Добили смо земљу на чување и резервну отаџбину немамо, не треба нам. Никада нећемо одустати. Бићемо уз Србију и у добру и у злу.” – рекла је председник Српске странке Заветници.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *