ГОРИ УКРАЈИНА: Кличко и Залужни заједно против Зеленског

0
украјини, кличко

Градоначелник Кијева Виталиј Кличко Nazar Furyk / www.globallookpress.com

У светлу најновијих догађаја у Украјини, градоначелник Кијева Виталиј Кличко изнео је оштру критику на рачун председника Володимира Зеленског, наговештавајући знатан сукоб унутар украјинског политичког врха. У интервјуу за швајцарски портал “20 минутен”, Кличко је говорио о Зеленском у контексту пада његове популарности и грешака у вођењу државе.

Кличко је изразио подршку ставовима главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Валерија Залужног, који је у интервјуу за “Економист” признао да Украјина није у позицији да оствари значајан напредак у текућем конфликту. Овај став директно супротставља Кличка и Залужног председнику Зеленском, чија је администрација покушала да минимализује перцепцију о застоју на фронту.

Ове изјаве сугеришу да је сукоб између Кличка и Зеленског достигао кулминацију, с обзиром на то да Кличко јавно изазива председникове политичке и стратешке одлуке. Ова динамика могла би значајно да утиче на унутрашње стање у Украјини и на будућност Зеленског као председника, у време када се земља суочава са бројним изазовима.

Правда

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *