Кад левичари замуцају у студију: Милица Ђурђевић одржала предавање Биљани Лукић из права, политике и патриотизма (ВИДЕО)

0
лукић

Биљана Лукић и Милица Ђурђевић Стаменковски (Фото: Принтскрин)

Како изгледа када неко упиње да се бави политиком, да народу држи лекције а нема најосновније знање о ономе што прича, показала је Биљана Лукић која је остала нема пред лекцијама из права, политике и патриотизма које јој је одржала Милица Ђурђевић Стаменковски.

Резолуција 1244 је правно обавезујући оквир за решавање косовскометохијског питања, све остало су политички споразуми који су направљени под изнудом , рекла Милица Ђурђевић Стаменковски председница Српске странке Заветници и прва на листи Национално окупљање, гостујући у јутарњем програму на Н1.

У жучној расправи са Биљаном Лукић, Ђурђевић је одржала предавање и из основа права, политике али и патриотизма, појашњавајући да без одбране Устава Републике Србије, не може се говорити о људским правима, као и да нема демократије у свету где се селективно брине о мањинама док се у јужној српској покрајини врши етничко чишћење Срба.

„Наравно да је важно и оно што је државни садржај, али је државни оквир предуслов за одбрану државног садржаја. Нема демократије без државе која то гарантује. Ако не поштујете Устав не можете наступати са легалних и  легитимних позиција у овом друштву, ваши ставови онда нису легитимни“

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Дечани на удару: Албанци прекршили законе и показали колико је угрожена српска баштина

На опаску списатељице да десница служи како би заливала националне митове на уштрб демократије, слободе појединца и људских права, као и да не постоји ниједно национално питање, укључујући и питање Косова и Метохије, важније од права појединца, Ђурђевић је одговорила да за време владавине левице у облику комунизма појединац као личност није могао ни да постоји:

„За време левичарске комунистичке власти ви нисте имали изборни процес. Имали сте ћораве кутије. После тога сте имали једнопартијски систем. Сва људска права су била угрожена. Убијани су професори, идите у Лисичији поток, погледајте те ликове, погледајте те слике, погледајте те очи, наставника, лекара, домаћина, младих људи који су убијани само зато што су били друге идеолошке припадности. Зато што нису хтели да буду део неког новог поретка, који је настао тако што је рушио све старо. Да ли Голи оток тековина људских права?”

Говорећи о Косову и Метохији са позиције проевропске опозиције Лукић је инсистирала да је Косово и Метохија изгубљена територија и да за Србију постоје важније теме, а да је Устав нешто што се гази свакодневно. На питање Милице Ђурђевић да ли Устав гази и Аљбин Курти, Лукић је договорила да мисли да се говори о Србији понављајући да Косово и Метохија нису део Србије и да имају свој устав, своју републику коју му је дао свет.

Прочитајте још:  (ВИДЕО) Албанци уклањају српске заставе на Космету: Терористичка страховлада Аљбина Куртија без граница!

Ђурђевић је подсетила списатељицу да је управо она та која се бори за људска права али да заборавља да спомене Србе на Косову и Метохији којима су та права угрожена управо због Аљбина Куртија кога упорно брани и неоспорава му државност на територији Републике Србије истовремено кршећи и Устав и све демократске тековине за које се наводно залаже.

„Где су људска права за Србе на Косову и Метохији? Према подацима ОЕБС-а они су најугорженија етничка заједница у Европи. То нису моји ставови, то нису моји подаци, то ОЕБС каже. Зашто то сваки пут прећутите? Или насиље постоји само када је селективно, а над Србима не“, закључила је Ђурђевић.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Васељенска (@vaseljenska)

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *