Покренута петиција да се Јована Јеремић склони са националне телевизије

0
јеремић

На интеренету се појавила петиција да се водитељка Пинка, Јована Јеремић склони са телевизије са националном фрекфенцијом. Подсећамо да је Јеремићка, која је позната по контраверзном понашању, недавно дотакла само дно етичког понашања када је у емисију чија је тема била убиство девојчице у Македонији, довела своју малолетну ћерку. 

Петицију је до сада потписали неколико хиљада људи а текст петиције и линк до исте преносимо у целости:

Уклањање програма “Ново јутро” и водитељке Јоване Јеремић са националне ферквенције због кршења етичких и правних норми у медијском простору.

Образложење:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ми, доле потписани грађани Републике Србије, захтевамо од Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) и Јавне телевизије Србије да предузму неопходне кораке за уклањање програма “Ново јутро” са јавних емитовања. Овај захтев је заснован на следећим основама:

–Нарушавање етичких стандарда и јавног морала: Програм “Ново јутро”, вођен од стране Јоване Јеремић, у више наврата је садржао елементе који су сексуално експлицитни, као и претње од стране водитељке да ће се скинути гола, што представља директно кршење етичких стандарда и јавног морала, посебно имајући у виду приступност програма широком спектру гледалаца, укључујући и малолетнике.
-Kршење Закона о електронским медијима: Овај програм директно крши одредбе Закона о електронским медијима које се тичу заштите права гледалаца, пристојности и достојанства људи.
-Заштита малолетника: Емитовање програма са неморалним и сексуално провокативним садржајем у јутарњем термину представља ризик за морални и психички развој малолетника, што је у супротности са Законом о заштити права детета.
-Kршење етичког кодекса новинара: Водитељка Јована Јеремић својим понашањем крши основне принципе етичког кодекса новинара, који налаже поштовање професионалности, објективности и достојанства у извештавању.
-Опасност за опште добро: Промовисање неморала и сексуално експлицитног садржаја представља озбиљну претњу за опште добро, културне вредности и интегритет српског народа и државе.
-На основу наведеног, позивамо надлежне органе да хитно предузму кораке за заштиту јавног морала, права гледалаца, посебно малолетника, и очувања професионалних и етичких стандарда у медијском простору.

Прочитајте још:  „Фолксваген” не планира да отвори фабрику у Србији

ЛИНК ДО ПЕТИЦИЈЕ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *