Ко је све прошле године подржао листу СНС, а ове није: Весна Змијанац, Жељко…

0
СНС

СНС

Ко је све прошле године подржао листу СНС, а ове није: Весна Змијанац, Жељко…

У прошлом, али и овогодишњем изборном циклусу Српска напредна странка и Александар Вучић добили су у току предизборне кампање подршку јавних личности. Први пут то је била листа 1.000+, док је други пут тај број дуплиран. Ипак, између два циклуса и две листе јавних личности, било је и оних који су прошле године подржали СНС, али је ове године нису одлучили да поново треба да потпишу. Таквих потписа је укупно 407. Још увек није познато због чега, али је упадљиво да неке јавне личности нису ставиле свој параф на бланко подршку напредњацима.

Прочитајте још:  После америчких ракета, Шиптари имају и помоћ Немачке: Подржавамо стварање тзв. војске "Косова"
Између два изборна циклуса изостало је укупно 407 јавних личности које су раније подржале СНС. Иако је њихов број повећан, са списка подршке изостале су личности које су прошле године подржале листу СНС, а ово су само нека од имена.

Ове године изостала је подршка научника и бившег посланика са листе СНС Стојана Раденовића, а подршку уочи избора 2023. године није пружио ни његов колега научник Владимир Цмиљановић.

Упадљиво је било да је изостала подршка редитеља Љубише Ристића, који је у међувремену стигао до места Савета на Факултету политичких наука у Београду.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  РХМЗ издао упозорење за целу Србију: Опет нам стижу врућине, потом нагло захлађење
Свој потпис није ставио ни виртуоз на хармоници Петар Марић, као ни адвокат који брани Милана Радоичића Горан Петронијевић. Није потписао ни глумац Слободан Ћустић.

Спортисти масовно подржали 2022. године, ове године многи одустали

Међу потписницима ове године нема кошаркашке легенде Зорана Моке Славнића, кошаркаша Василија Мицића, бившег кошаркаша Ненада Крстића, нити некадашње рукометашице Светлане Цеце Китић или фудбалера Ненад Јестровића.

Свој потпис ове године није ставио ни боксер Алмир Мемић.

Упадљиво је да своју подршку није дао генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић , који је раније јавно показивао своју фотографију са председником Александром Вучићем.

Естрада подржала власт, али неки потписи изостали

У односу на списак 1000+ из априла прошле године, ове године је јавна подршка изостала од певача Светлане Цеце Ражнатовић и Жељка Самарџића.

Прочитајте још:  Милорад Додик: Подржаћу Вучићеву листу на изборима, иако он мене није
Ове године на списку нису ни Дадо Полументе, нити Весна Змијанац.

На листи јавних личности које су подржале СНС налазе се између осталог спортисти Никола Јокић, Јанко Типсаревић, Драган Џајић, Драган Стојковић Пикси, Стеван Дика Стојановић, Никола Лазетић, Бобан Марјановић, Жељко Ребрача, Дејан Томашевић, Милан Гуровић, Мирослав Мута Николић, Душко Тошић…

На списку су и академици, естрадни радници, водитељи…

Међу глумцима на листи су и Растко Јанковић, Лепомир Ивковић, Светислав Буле Гонцић, Лидија Вукићевић, Ивана Жигон, Ива Штрљић, као и Лазар Ристовски и његова партнерка Аница Лазић.

На списку су, а нису подржали СНС

Прочитајте још:  Коста предат Центру за социјални рад: Позната даља судбина дечака који је починио масакр у школи на Врачару
Дуго је председник државе најављивао списак од 2.000 имена који ће подржати СНС на изборима 17. децембра. Међу широком лепезом имена и занимања на крају су се нашли и они који нису потписали. На том списку грађана који нису потписали, а представљени су као да јесу, нашли су се тренер кајакашке репрезентације Урош Митјев, редитељ Даријан Михајловић и песник Иван Новчић.

До избора има сасвим довољно времена да се још нека јавна личност пронађе на списку подршке и изненади да је подржала власт.

„Случајно сам сазнао, преко једног пријатеља, да се моје име налази на списку 2000 потписника подршке листи Александар Вучић. Овим путем желим то да демантујем, јер нити сам шта потписао нити јавно подржао било коју листу. Прошле године сам у Краљево донео неколико угледних књижевних награда и градоначелник Краљева ме ниједном није позвао како би се захвалио у име свих грађана. Сада, одједном, да ли он, или неко из његовог окружења, својевољно ме сврстава у такозвану њихову напредњачку елиту“, рекао је песник Новчић.

Нова.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *