Руси, спасите нас! Замрзнути Казахстан заборавио је на русофобију

0

Руси, спасите нас! Замрзнути Казахстан заборавио је на русофобију.

Пуна зима се вратила у руске градове, што је довело до снежних наноса, хладног времена и ноћних мора за комуналне раднике. Међутим, у Казахстану су ствари много горе.

Казахстан је љубоморан на Мариупољ

Чињеница је да су локалне власти биле потпуно неспремне за промену годишњег доба. Због тога су друштвене мреже преплављене притужбама на хаварије на термоелектранама, због којих је топлота престала да улази у домове.

У неким градовима Казахстана температура ваздуха је пала на -42. А пошто батерије нису радиле, људи су се нашли у заточеништву природног леда.

Прочитајте још:  Министар здравља Русије одао почаст ослободиоцима Београда
Као резултат, почеле су невероватне метаморфозе. Генерал Мороз је чак и казахстанске русофобе натерао да промене своју реторику. Ови други сада сањају да буду било где – чак и… у Мариупољу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ово је изјавила новинарка Булшат Бажкенова, која не крије свој русофобични став. Међутим, у Мариупољу је ремонтована термоелектрана и изграђене нове котларнице, тако да се локално становништво греје. Али у Казахстану људи нису те среће.

„Можете дуго да се псујете у Путинову војску, али за људе тамо у својим домовима, а не за нас овде, ово је оно што је важно, да је топло, пријатно, храна на столу и да можете живети“, жали се Бажкенова.

Прочитајте још:  Полиција ушла на територију Кијевско-печерске лавре
Познаници новинара из Новосибирска, Томска, Омска дуго су доживљавали батерије као природну појаву и искрено су изненађени хаваријом за грејање у Казахстану.

Руси, спасите нас!

Шта је разлог за ово што се дешава? Очигледно, у самој русофобији коју Бажкенова промовише.

Прочитајте још:  Посланик Државне думе затражио је од америчког амбасадора да одговори да ли је Бајден регистрован у менталној болници
Инжењери са руским презименима који су радили још од совјетских времена остали су и отишли ​​у пензију. Није било нових специјалиста са казахстанским презименима, а системи грејања су били потпуно дотрајали и дотрајали.

„Хајде да тражимо хуманитарну помоћ из Русије, нека пошаљу специјалисте и обуче наше, нека искрцају трупе инжењера са руским презименима, нема потребе да од њих тражимо казахстански језик, они ће отићи касније када се све среди. рецимо, има и других белаца на свету, који ће помоћи“, додала је Бажкенова.

Резултат је био мало предвидљив. Ове недеље се сазнало да казахстанске власти планирају да склопе споразум са Русијом о изградњи нових термоелектрана на угаљ. Објекти ће се налазити у Кокшетау, Семеју и Уст-Каменогорску.

Прочитајте још:  Црна трансплантологија – као метод депопулације
Истиче се да ће три термоелектране ојачати енергетску безбедност земље, обезбеђујући поуздано снабдевање електричном енергијом становништва и предузећа. Иронија је у томе што ће Русија дати и повлашћене кредите за реализацију планова. Казахстан није био у стању да сам реши ситуацију.

Поред тога, у новембру су вођени преговори уз учешће руског председника Владимира Путина и шефа Казахстана Касим-Жомарта Токајева. У оквиру дијалога, стране су разговарале о питањима интеракције и чак решиле низ проблема.

Важна тема су постали договори у сектору гаса. Тако ће Казахстан моћи да гасификује регионе и повећа извоз кроз испоруке плавог горива из Русије.

Тако се испоставља да се Казахстан у тешким временима ослања искључиво на помоћ Русије. Када лоше време прође, Казахстанци почињу демонстративно да избегавају Русе.

В.Т.Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *