Данас су Детинци, зашто се каже да овај празник зближава породицу

0
детинци

(фото:Пиксабеј)

Време до Божића неко мери данима, неко седмицама. У православљу, време се мери празницима. Данас, у 3. недељу пре дана рођења сина божијег, славе се Детинци.

У сусрет Божићу, време се броји празницима који се памте читавог живота и преносе на следеће генерације, подсећајући на речи Исуса Христа – Заиста вам кажем: Који не прими Царства Божијега као дете, неће ући у њега.

Бити као дете јесте повратак животу као радости и животу као слободи, што је и сама суштина празника који најављују рођење сина Божијег.

Детинци, Материце и Оци, проводе се у заједништву, уз окупљање породице.

Данас, на Детинце, родитељи везују малишане, од, симболично, оних у колевци до још невенчаних младих, очекујући дар за одрешење.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Следеће недеље у улози дародавца су мајке, последње недеље пред Божић, поклоне деле очеви.

Међусобним везивањем и одрешењем, указује се да се треба радовати и када дарујемо друге, да давање значи добијање, да милосрђе значи љубав према ближњем, да праштање и покајање јесу врлине.

И све то кроз игру и веселе породичне празнике. Сваког од ових празника, припрема се свечани ручак на којем се окупи цела породица.

И подсетимо, сутра се потапа божићна пшеница у воду, на Никољдан сеје, како би довољно порасла до празника рођења Сина Божијег.

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *