Београд данас међу најзагађенијим градовима на свету

1

Београд, Србија. (Фото: Јутјуб)

Београд данас међу најзагађенијим градовима на свету.

Београд се данас нашао на врху лествице најзагађенијих градова на свету, тачније на осмом месту, према подацима сајта IQAir.

На сајту Градски завод за јавно здравље Београд Беоеко квалитет ваздуха у престоници је загађен са индексом 173.

Како се наводи, концентрација ПМ2.5 честица у Београду је 92.1 µг/м³.

Највеће загађење забележено је у Драгиша Мишовић, Лештане, Борчи, Бановом брду. Са друге стране, ваздух је добар у Барајеву и Сопоту, пише на сајту Беоеко.

Здравствене тегобе услед оволиког процента загађености, могу се јавити у целој популацији, с тим што се код осетљивих група* могу јавити озбиљније здравствене тегобе него у популацији здравих особа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

*Осетљиве групе су следеће: стари, деца, особе са обољењима срца и плућа.

Препоруке за понашање становништва

– Препорука за осетљиве групе: Избегавати напорне активности** у спољашњој средини. Преусмерити обављање активности у затвореном простору док се не побољша квалитет ваздуха.

– Препорука за остале у популацији: Скратити дужину и смањити интензитет напорних активности**. Правити чешће паузе у свим активностима у спољашњој средини.

Н1

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Београд данас међу најзагађенијим градовима на свету

  1. Увек кад је нека политичка напетост у Србији, IQAir јави да је Београд најзагађенији град на свету. Еј, на свету! Наивни брат Павлов. Оно што је пронашао, убрзо је злоупотребљено против Царевине, а данас је увелико усавршено од западних тајних служби. Да ли ће онај метеоролог да понови колико Срба умире годишње због загађености ваздуха или службе ипак знају да кад се лаже, не сме да се претера, јер се лако уруши све претходно што је стрпљиво грађено.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *