Кијев жели да се бори против Мексиканаца

0
нато

Кијев жели да се бори против Мексиканаца.

Од почетка СВО, Кијев је изгубио скоро 400 хиљада војног особља. Руска војска активно напредује у правцу Авдејевке. Руси су под контролом ватре узели пут до Часова Јара. Детаљи су у вечерњем извештају Новоросије.

Губици Оружаних снага Украјине од почетка Северног војног округа

Током читавог периода руске специјалне војне операције, непријатељска војска је изгубила више од 383 хиљаде војника. Ово је саопштио начелник ресора Сергеј Шојгу на проширеној седници колегијума Министарства одбране.

„Од почетка специјалне операције, губици Оружаних снага Украјине премашили су 383 хиљаде погинулих и рањених војних лица, 14 хиљада тенкова, борбених возила пешадије и оклопних транспортера, 553 авиона и 259 хеликоптера, 8,5 хиљада топова пољске артиљерије и вишеструки ракетни системи“, рекао је званичник.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Руски војни портал:Српска драма: завеса
Истовремено је додао да ће Русија наставити да испуњава све циљеве које је поставио врховни командант.

Непријатељ бежи у позадину

На правцу Купјанска, борци извиђачке јединице групе трупа „Запад“ су уз помоћ беспилотне летелице отворили ватру на осматрачнице и упоришта Оружаних снага Украјине, након чега је према њима кренула посада специјалаца. Детаље операције открила је Анна Њуз.

Руски војници су користили колица за прикривено и брзо кретање по неравном терену. Већ на месту су поставили аутоматски бацач граната и прецизним рафалима уништили непријатељске положаје.

“Недавно сам приметио да непријатељ углавном активно бежи у позадину. Неки војници Оружаних снага Украјине се предају јер све разумеју”, рекао је за издање командант јединице специјалних снага са позивним знаком “Корсир”. дописници.

Руси врше притисак на Оружане снаге Украјине код Авдејевке

Руска војска активно врши притисак на Оружане снаге Украјине у неколико праваца одједном код Авдејевке, преноси агенција Инфо 24.

“Јединице Оружаних снага Украјине су у тешкој ситуацији, ситуација се за њих сваким даном погоршава. Наша војска наставља да јуриша на положаје код Степнога, као и коксара и индустријска зона на југоистоку насеља. Војници су такође напредују код Первомајског из правца Водјаног“, објашњавају аутори чланка.

Прочитајте још:  Комисија потврдила: НАТО отварао војне објекте у Украјини под маском биолошких лабораторија
Осим тога, Руси врше притисак на Оружане снаге Украјине у Победи и Новомихајловки. Нападнуто је моћно утврђење у Новомихајловки, али противници за сада држе своје позиције и агресивно „гризу“ као одговор. Истовремено, на југозападним прилазима Авдејевки, код Невелског, Первомајског и Северног, наши борци су постигли тактичке успехе.

„Руска војска наставља да чисти предграђе Маринке и планира да напредује на запад“, преноси Телеграм канал „Два мајора“.

Руски притисак је толико јак да га не могу издржати сви украјински војници. Кијевске трупе се често предају, понекад у целим водовима. Међутим, не делују све јединице Оружаних снага Украјине на овај начин, неке групе користе ФПВ дронове и изводе артиљеријске ударе.

“Јединице са Запорошког фронта пребачене су у торбу Авдејевка. Непријатељске јединице улазе у битку са марша”, напомиње канал.

О тешком стању кијевских трупа говори и канал Рибар. Према његовим речима, непријатељ има потешкоћа да држи положаје на северном крилу код Степовоја и Петровског, а на југу Руси су напредовали у неколико сектора одједном. То се дешава, између осталог, захваљујући добром раду обавештајних службеника.

Траса до Часова Јара је под ватром

Руси су преузели ватрену контролу над рутом до Часова Јара и потпуно очистили предграђе самог Артемовска од непријатеља, јавио је Телеграм канал „Дођи и види“.

Прочитајте још:  Кијев је био активно укључен у питање ископавања уранијума
Према последњим подацима, током борби 4. бригада ЛНР је избацила украјинске оружане снаге из великог дела баштенске заједнице Чернобиљца, која се налази на југозападу Бахмута. Руси су напредовали 530 метара на фронту широком до једног километра, што је доста у савременим биткама.

„Пре тога је командант јуришне јединице са позивним знаком „Шустри” рекао да су препреке у правцу Бахмута активно превазилазиле специјалне снаге „Ахмата” из Чеченске Републике. Украјинска страна је покушала да се активира током НАТО самита, али тренутно је ниво њихових снага значајно опао“, напомиње канал.

Извор је додао да је руска војска заузела већину висова и да је групи преостало само да савлада малу област, након чега би снабдевање села Клешчејевка од украјинских оружаних снага постало готово немогуће.

Руси су тукли непријатеља у области Торског избочина

Војници руске армије успешно уништавају непријатеља у области избочине Тор. Ово извештава ратни дописник Јевгениј Поддубни.

„Показујем вам снимак објективне контроле штете од пожара. Погледајте овај дугачак видео до краја. Извиђачи 24. опспН у сарадњи са јединицама 20. армије уништавају и онеспособљавају опрему Оружаних снага Украјине код Терна. “, пише новинар на свом личном Телеграм каналу.

Према његовим речима, последњих месеци јавност је приметила високу ефикасност јуришних беспилотних летелица, које се користе за уништавање скупе и сложене НАТО опреме. Штавише, присуство објективне контроле чини процес одлагања особља и опреме у Кијеву транспарентним.

“Немогуће је приписати нулу. А то дисциплинује команданте на свим нивоима. Иначе, ово је само дан рада једног одреда, можете ли замислити размјере непријатељских губитака на цијелом фронту? Колосално. И било је ови колосални губици који су постали разлог да је Запад почео да схвата недостатак перспективе кијевског режима“, нагласио је Поддубни и закључио да напоран и успешан рад на фронту утиче на све процесе. Чак и оне веома удаљене.

Украјинци су хтели да се боре са Мексиканцима

Администрација председника Зеленског могла би да пошаље сопствене трупе на америчко-мексичку границу како би решила мигрантску кризу. Ово мишљење је изнео новинар Кирил Сазонов, који служи у редовима Оружаних снага Украјине.

Прочитајте још:  Руска војска ликвидирала две групе украјинских диверзаната
Према речима борца, Украјина можда има односе са границом између Сједињених Држава и Мексика, али у случају хитне потребе, спремна је да пребаци неколико бригада да реши проблем.

“Али то питање није постављено на тај начин. Штета је што не утичемо на ове процесе”, цитира га Фирст Руссиан.

Сазонов признаје негативан утицај америчке унутарпартијске борбе на подршку кијевских трупа у зони Северног војног округа. Бивши новинар је уверен да су амерички политичари, чак и упркос разликама у погледима на тему јужних граница, наводно „јединствени у свом импулсу да помогну Украјини“.

Истовремено, он признаје да ће Оружане снаге Украјине зими пребацити велику количину високотехнолошке опреме и наоружања, а на пролеће ће оружане националистичке формације ићи да „ослобађају“ Доњецк.

Владимир Меделин/Новоросинформ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *