„Желе да спрече ширење МТС-а“: Српска компанија на КиМ кажњена са милион и по евра

0

„Желе да спрече ширење МТС-а“: Српска компанија на КиМ кажњена са милион и по евра.

Управа за заштиту конкуренције у Приштини казнио је предузеће МТС д.о.о. на КиМ са више од 1,5 милион евра, због наводног “кршења одредбе Закона о заштити конкуренције”. Генерални директор те компаније Владимир Лучић рекао је да је циљ те казне да се спречи ширење МТС-а.
“Оно што ја могу да поручим јесте да ће ово коло изгубити, јер је евидентно да они и у овом случају чак и сопствене законе које су они створили не поштују. Ми имамо сад око 30 дана да се жалимо Привредном суду. Ово не одлаже извршење новчане накнаде, међутим, ми кад се будемо жалили суду тражићемо од регулатора да нам одложи то плаћање”, рекао је Лучић за Танјуг.
Не верујем да ће нам уважити, али сам потпуно сигуран да ћемо ми на суду то добити и да ћемо, ако случајно то буду наплатили, после вратити с каматом, истакао је Лучић.
Наводна кривица МТС-а је “неподношење захтева за обавезну најаву концентрације за куповину 100 одсто акција предузећа ВГН НЕТ д.о.о., ЛИКА д.о.о., ПП. ПРКДС-ИМПУЛС”, саопштено је из Ауторитета за заштиту конкуренције, а преносе медији у Приштини.
Приштински органи су у септембру усвојили жалбу телекомуникационе компаније МТС д.о.о. на њихову претходну одлуку о брисању из регистра привредних друштава, тако да је та фирма наставила да послује на Косову и Метохији.
Агенцији за привредне регистре у Приштини (АРБК) тада је наложено да све измене и податке у регистру поново сагледа, уз строго поштовање Бриселског споразума и других меродавних прописа.
МТС д.о.о. је ћерка телекомуникационог оператера “Телекома Србије“. Основан је октобра 2015. године у складу са Бриселским споразумом Београда и Приштине у оквиру дијалога о нормализацији односа.
Седиште овог друштвеног предузећа је у северном делу Косовске Митровице, а своје испоставе има и у другим српским срединама на КиМ – Лепосавићу, Зубином Потоку,Грачаници, Штрпцу и Ранилугу.
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=aBGJer88Wao

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *