Милица Ђурђевић: Неко је радио на томе да наша странка не буде парламентарна, јер немају за шта да нас уцењују! (ВИДЕО)

0
странка

Милица Ђурђевић Стаменковски

Резултати парламентарних избора у Србији изненадили су многе. Три парламентарне странке остале су испод цензуса. Резултат Вука Јеремића био је донекле и очекиван, али коалиција Заветника и Двери у виду Националног окупљања, за коју многи проценили да ће дуплирати прошли резултат, многе је оставила у шоку. 

Председница Српске странке Заветници и прва на листи Национално окупљање, Милица Ђурђевић Стаменковски, гостовала је на Курир ТВ и по први пут након избора се огласила у јавности да прокоментарише резултате.

Ђурђевић је на самом почетку истакла да је то постизборно гостовање највише медијског простора који је добила током читаве кампање, и да је у кампањи која је била сличнија ријалитију, него озбиљној политици, њена коалиција била под сталним нападима и режимских али и прозападних медија.

“Ови избори су били својеврстан референдум, грађани су позивани да бирају између актуелне и бивше власти. Једни су чинили све да одбране Вучића, други су чинили све да га руше. Ми смо наступили као одговорни људи, упозорили смо грађане да је држава у опасности. Желели смо да разговарамо о захтевима које нам испоручује Европска унија, где нам практично оспорава право на државу, желели смо да разговарамо о унутрашњим проблемима, ” рекла је Ђурђевић и истакла да је кампања Националног окупљања носила одређене програмске поруке које се нису могле чути код осталих политичких актера којима се кампања заснивала искључиво на односу према тренутном режиму.

“Одмах да константујем, ово је за нас озбиљан ударац, ово је нешто што ми нисмо очекивали. Јер ви сте имали 1. децембра резултат од 8,5 % према истраживањима и доживели сте слободан пад. Неко је на томе озбиљно радио. Значи неко је радио на томе да наша странка не буде парламентарна, очито да смета. По мом уверењу, иза свега томе стоје стране структуре.”

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  КУРТИ СРБИМА ОТИМА ПЕНЗИЈЕ: Најстарији остали без последње принадлежности

Ђурђевић је навела да није чудно што Српска странка Заветници смета страним структурама, пре свега због односа према француско-немачком плану, сусрету са Маријом Захаровом у Скопљу, али и зато што Заветници немају репова по страним амбасадама и као такве нико не може да их уцењује.

“Ми смо пали, али смо устали! И ово није први пут да смо суочени са изазовима. Ако неко мисли да наша борба зависи од парламентарног статуса, грдно се вара. Ми итекако сада имамо разлог да се боримо”, рекла је Милица Ђурђевић.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *