Могуће да Несторовићева листа затражи место градоначелника, „али под одређеним условима“

0

Један од оснивача листе “Ми – глас из народа” Александар Павић рекао је да би та листа могла да тражи место градоначелника Београда, али искључиво под одређеним условима.

Он је за Данас рекао да би то подразумевало да одмах након избора градоначелника са ове листе уследи захтев да се расформира Градска изборна комисија (ГИК), поставе нови чланови и прегледа и преконтролише бирачки списак Града Београда уз помоћ Министарства унутрашњих послова, са контролом кретања адреса.

„Да се види да ли је и колико људи пресељено. Ако се утврди да јесте, то је нерегуларност и градских и републичких избора, те је то основ за нове изборе“, рекао је Павић.

Додао је да је то један од хипотетичких сценарија како би људи схватили у ком правцу та листа размишља.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је истакао да људи окупљени око листе „Ми-глас из народа“, „нису ушли у политику ради било каквих комбинација“.

Додао је да не постоји ни трунка шансе да листа на нивоу града Београда иде у коалицију са коалицијом „Србија против насиља“ Драгана Ђиласа и Маринике Тепић.

Истакао је да остају две опције сарадња са листом „Србија не сме да стане“ или нови избори уколико нико не може да обезбеди већину.

Павић је је рекао и да што се тиче било какве подршке било коме, њихова размишљања иду у правцу како да употребе свој положај зарад обезбеђивања неког општег интереса.

„На пример – одбацивање у потпуностри француско-немачког плана за Косово и Меотхију, поништавање закона о родној равноправности, укидање уредбе о разоружавању нације, итд. Али чак и када би се тако нешто прихватило у републичкој скупштини, зарад наше подршке на нивоу Београда, ми не бисмо улазили ни у какву коалицију са владајућом партијом, а мањинска подршка би била условљена брзим изгласавањем наведених ствари у Народној скупштини Србије, и ми сигурно не бисмо тражили никакво место у градској влади, нити уопште у власти“, истакао је Павић.

Прочитајте још:  СНС прикупљао потписе за Вучићеву кандидатуру у црквеним просторијама

Према прелиминарним резулалтима избора за одборнике града Београду та листа је освојила шест мандата. Од њених одборника умногоме зависи ;формирање нове београдске власти.

Према прелиминарним резултатима парламентарних избора листа „Ми глас из народа“ доктора Бранимира Несторовића освојила је 13 мандата.

Бета

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *