Димитријевић: РИК не може расписивати нове изборе у Београду, не доводите народ у заблуду

1
владимир димитријевић рик

владимир димитријевић рик (фото:АПА)

Димитријевић: РИК не може расписивати нове изборе у Београду, не доводите народ у заблуду.

Прочитајте још:  ВЛАДИМИР ДИМИТРИЈЕВИЋ: "О гонитељима Цркве Христове у Украјини" - Диогенис Валаванидис
Председник Републичке изборне комисије Владимир Димитријевић изјавио је данас да РИК не може расписивати нове изборе у Београду.

“У више наврата сам појашњавао да РИК не може, ни на који начин, да буде укључена у спровођење актуелног изборног поступка у Београду, а још мање да утиче на расписивање нових избора”, рекао је Димитријевић током седнице РИК, на којој се расправљало о захтеву коалиције “Србија против насиља” (СНП) за расписивање и спровођење нових избора за Скупштину Града Београда.

Прочитајте још:  Ево трчимо да одговоримо америчком амбасадору шта смо потписали са Русијом
Како је навео, коалиција СНП замолила га је да пружи правно мишљење и тумачење поднетог захтева, као и материјала који су уз овај захтев поднети, а то су били посебно позиви за гласање такозваних “фантомских бирача”, односно наводних непостојећих бирача на одређеним адресама које су доставили на једној гомили позива за гласање.

На овај начин сам морао да реагујем и након јучерашњих обраћања појединих чланова РИК испред коалиције ‘Србија против насиља’, овде испред седишта РИК. Ту је настављена прича о наводним неправилностима и такозваним ‘фантомским бирачима’, па не бих желео да се тиме, свесно или несвесно, додатно јавност доводи у заблуду да РИК има везе са било каквим наводним неправилностима, на којима се већ данима заснивају протести овде испред зграде седишта РИК”, истакао је Димитријевић.

Из коалиције “Србија против насиља” од 18. децембра протестују испред РИК и захтевају понављање избора због наводних фантомских бирача.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

РТ Балкан

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Димитријевић: РИК не може расписивати нове изборе у Београду, не доводите народ у заблуду

  1. Нормално је да РИК НЕМОЖЕ да распише изборе магарче али је законска обавеза твоја да саопштио незаконите изборе који се несмеју и законски немогу прихватити. То је твоја дужност да испоштујеш а пошто очигледно нећеш дебело ћеш одговарати и из затвора никад изаћ нећеш а за твоју породицу нисам жив како радиш дај боже да остану читави.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *