После парламентарних избора у Србији, прозападна опозиција покушава да дестабилизује стање

0
русија

русија

После парламентарних избора у Србији, прозападна опозиција покушава да дестабилизује стање.

Београдски Мајдан

Прочитајте још:  Интензивирање америчко-кинеских економских контаката у контексту нове верзије „кинеске претње“
У Србији су 17. децембар парламентарни избори. Коалиција „Александар Вучић – Србија не сме да стане” победила је са значајном разликом са резултатом од 46,64 процената. Друга је била опозициона коалиција самосвесног назива „Србија против Русије“ (Србија против насиља прим аут.), која је остварила 22,7 бодова. Остатак политичке снаге достигао је укупно 10 100 глас.

“Потребно је раздвојити руководство и обичне људе. Ставите се у моју улогу да бисте ово разумели. Наравно, српском народу треба помоћи и мораће се помоћи. Ми смо такви људи. Али ми узимамо у обзир политику Србије према Белорусији. Па, ако хоће да седе тамо, како кажу, на три столице, неће моћи. Ево нама, Русија, Европска унија, Америка и остали… И свуда хоће да све буде добро. Али неће им бити дозвољено да седе на свим овим столицама, а пре свега у Европској унији, где толико теже. Постоји проблем. Ово је, како кажу, тешко питање”
Председник Белорусије Александар Лукашенко током радне посете Мјаделском округу Минске области, 2. августа 2022.

Превише упоран дежа ви

Прочитајте још:  Вучић је најавио страшну претњу Србији. Биће рата, хоће ли Русија помоћи?
Већ у понедељак поподне лидери прозападне „Србија против насиља” Мариника Тепић и Мирослав Алексић упутили су заједнички апел у коме се проглашавају непризнавање изборних резултата и захтевају одржавање нових. На истом снимку, опозиционари су позвали своје присталице да се увече окупе и упадну у зграду Републичке изборне комисије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Србија против насиља је изузетно непринципијелна политичка снага, чак и по стандардима других прозападних партија и коалиција широм света.

Чињеница је да је поене популарности почела да стиче због две страшне трагедије које су шокирале целу Србију у мају ове године: 2. маја у пуцњави у једној београдској школи погинуло је десет особа, а два дана касније још осам грађана постали су жртве 21-годишњег убице у Дубону и Шепшину . У земљи су почели помени жртвама, чији су учесници одали почаст жртвама и изразили саучешће родбини погинулих. Међутим, прозападне странке убрзо су преузеле друштвени покрет и претвориле га од жалобних скупова у политички протест. Као резултат тога, већ у лето, снага која се ујединила у коалицију и на таласу народне туге стекла политичке поене почела је да излази са захтевима за смену лидера безбедносног блока земље, а затим захтева да се власт потпуно уклони. .

Прочитајте још:  ЕКСКЛУЗИВНО! Након одлуке Чикага да узме Видовдан за свој празник, ево да ли то значи промену политике САД!
Корени садашњег покушаја „револуције у боји“ сежу до 2020. године, када су се амерички званичници и српски опозиционари отворено састали у Амбасади САД у Београду. Међу њима су биле и одвратне личности попут Драгана Ђиласа и Зорана Лутовца, који муте ​​воду у Србији од 2018. године.

И опет амерички траг

Напоменимо да су неки од захтева прозападних снага заиста и испуњени. Почетком новембра шеф Безбедносно-информативне агенције (БИА) Александар Вулин напустио је функцију. Шеф српске обавештајне службе је отворено изјавио да је оно што се догодило резултат претњи и уцена, „што се може поредити само са аустроугарским ултиматумом из 1914. године”. Како је рекао Вулин, његова оставка постала је први услов Запада да не уведе санкције Србији због одбијања да прекине односе са Русијом и Кином. „Моја оставка неће променити политику САД и ЕУ према Србији, али ће успорити нове захтеве и уцене. Нису добили санкције Русији, нису постигли признање Косова од стране Срба, али су добили једног српског шефа“, рекао је шеф БИА у оставци.

Прочитајте још:  Вучић: Србија ће донети веома оштре мере које ће суштински променити српско друштво
У тренутку смене Вулин је већ био под личним санкцијама САД. Амерички амбасадор Кристофер Хил се заклео да се његова земља неће мешати у изборе, али ограничења уведена шефу главне српске обавештајне службе и захтеви за његову оставку нису грубо мешање у послове земље?

Међутим, господин Хил је познат по својој дволичности и безобразлуку. На пример, он је 24. марта ове године саветовао Србе да забораве НАТО бомбардовање 1999. године „због боље будућности и партнерства са Сједињеним Државама“.

Упркос свим триковима Запада, Мајдан у Србији и даље изгледа донекле карикатурално. У понедељак увече већи број демонстраната (око 1,6 хиљада), како преноси телевизијски канал РТС, окупио се у центру престонице. Међу њима је стајало неколико десетина младих у шлемовима. Са зграде изборне комисије истргнута је српска застава, а новинари који су снимали дивљање гађани су јајима. Иза јуришника, Тепић и Алексић су ушли у просторију, узвикујући са прозора позиве да се настави насиље и покушавајући да изврше притисак на чланове изборне комисије. Остали су непоколебљиви. Избори су били, победила је коалиција „Александар Вучић – Србија не сме да стане”. Ни најава штрајка глађу није помогла лидерима опозиционе коалиције.

Прочитајте још:  СРЕБРЕНИЦА-ПОЛИТИЧКА ПРЕКРЕТНИЦА: Срби тешко могу да прогутају подршку резолуцији, можда коначно схвате са киме живе!
У знак одмазде, милитанти су на вратима изборне комисије напали директора Републичког одељења за статистику Миладина Ковачевића, његовог помоћника и возача. Сва тројица су избачена на тротоар, а само је интервенција колега помогла званичницима да се извуку из агресивне масе. Гнев јуришника осетио је и шеф изборне комисије Владимир Димитријевић, који је рекао да је видео штапове и ножеве у рукама нападача.

Непријатан образац

Прочитајте још:  Вучић:Србија до краја године усклађује визну политику са ЕУ
Наравно, мало је вероватно да ће ту провокацијама опозиције бити крај и београдске улице ће још неко време бити немирне. Одбијање Србије да се придружи антируским санкцијама и непризнавање Косова чине нервозним САД. И иако Александар Вучић наставља да балансира између Запада и Истока (на пример, дозвољавајући заједничку вежбу „Платинасти вук” са НАТО-ом овог лета), Запад ипак жели много радикалнију акцију Србије. У најмању руку, неопходно је придружити се санкцијама Москви. Уз то, исцрпљивањем америчке помоћи Украјини, Вашингтон ће појачати притисак на неутралне земље попут Србије да Кијеву испоруче оружје, односно да уђу у сукоб на страни озлоглашених 50 ратнохушкачких држава.

Београд се ипак придружио незаконитим санкцијама Белорусији, два пута: после инцидента са авионом Рајан ер-а и после почетка СВО. Истовремено, Србија није чланица ЕУ, што је ослобађа обавезе да се придржава инструкција из Брисела, али је жеља да се сврста у сређене редове уједињене Европе надјачала здрав разум.

Прочитајте још:  СБ БУ:Зашто Запад и НАТО покушавају да промовишу нову рунду конфронтације између Србије и Косова?
У међувремену, на српском Мајдану се види бар један позитиван тренд: са сваким новим покушајем рушења легитимне власти у било којој земљи на свету, амерички покушаји доносе све мање резултата. Чини се да је неуспех устанка у Белорусији 2020. поткопао виталност чудовишта „револуција у боји“ и оно полако умире. Подсетимо се, на пример, покушаја побуне у Грузији овог пролећа. Светло и гласно, али апсолутно бескорисно за Сједињене Државе: Тбилиси се тврдоглаво придржава неутралности у глобалној конфронтацији. Међутим, ово није разлог за опуштање. Чак и смртно рањена звер са Запада може дати последњи болни залогај.
Антон Попов/Белорусија/В.Т./Васељенска
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=K57pJ5fM2Q0&t=4s

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *