Албанија јача војску – због севера Косова и Републике Српске

0

Албанија јача војску – због севера Косова и Републике Српске.

НАТО пакт за Албанију има посебна задужења када је Косово и Метохија у питању с обзиром да су они од самог почетка и пре избијања сукоба на КиМ војно помагали терористичку ОВК, и отуда прича из Тиране да им је потребно да ојачају војску. Желе да буду десна рука НАТО пакта на Балкану, каже пензионисани генерал Митар Ковач.
Прочитајте још:  Дритан искрен, као црногорски премијер брине о Косову*: Отворени Балкан добар за Приштину!
Албанија је саопштила да намерава да ојача своју војску због, како је речено, ситуације на северу Косова, као и да је потребно да њихове оружане снаге увек буду спремне, иако је ова држава чланица НАТО пакта.

Тирана ради што је радила и до сада

Албански министар одбране Нико Пелеши, образлажући најављене планове, осврнуо се не само на дешавања на северу Косова и Метохије већ и на Босну и Херцеговину, тачније на Републику Српску која је поред Косова и Метохије, тврди он, због руководства у РС друго крижно жариште у овом региону.
Прочитајте још:  Ако нам отму Косово, питање је шта ће бити са остатком
Професор др Митар Ковач, генерал-мајор у пензији и оснивач Евроазијског безбедносног форума, подсећа да је Албанија као држава увек била у епицентру када је реч о помоћи Косову, посебно кроз војну обуку и помоћ.
„Можемо слободно рећи да је Албанија у косметску кризу укључена и пре деведесетих година. Сво оно зло око наоружавања терористичке организације ОВК почело је из Албаније, када су њихови војни магацини било „опљачкани“, а у суштини је на тај начин легализовано пребацивање оружја на територију Косова и Метохије,“ подсећа наш саговорник.
Прочитајте још:  За дан згажена цела цивилизација српског народа на Косову и Метохији – пред очима целог света
Од тог периода, истиче Ковач, па до данас Албанија је, што непосредно што посредно, учесник у изградњи лажне НАТО државе Косово и такозване војске Косова.

НАТО има за Албанију посебна задужења

„Албанија има од НАТО пакта посебна задужења и она се у складу са њима и понаша. У мирнодопској димензији изиграва неко партнерство и савезништво са Србијом кроз Отворени Балкан и све остало, а то је само маска за потајне безбедносне интересе Албаније,“ уверен је Ковач.
Тирана, како сматра саговорник Спутњика, чини све да подупре изградњу институција лажне државе Косово, првенствено помажући изградњу самосталних оружаних снага Приштине.
Бранкица Ристић/Спутњик
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=0uNdwxCCmUg

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *