Албански амбасадор илегално ушао у Британију 1998. тврдећи лажно да бежи од рата на Косову и Метохије

0

Албански амбасадор илегално ушао у Британију 1998. тврдећи лажно да бежи од рата на Косову и Метохије.

Прочитајте још:  Јуроњуз: Италија уводи обавезну вакцинацију за све старије од 50 година – 28 милиона становника по подацима Националног института за статистику
Нови амбасадор Албаније у Великој Британији Уран Феризи илегално је ушао у ту земљу 1998. године, тврдећи лажно да је са Косова и Метохије и да бежи од рата, пише Дејли мејл.

Њега је као новог амбасадора прихватило британско министарство спољних послова, након чега ће формално предати акредитиве краљу Чарлсу III у Бакингемској палати.

Лист наводи да је више извора потврдило да је Феризи стигао у Британију камионом као илегални мигрант, без икаквих идентификационих докумената, након чега му је дозвољено да остане у земљи док се његов случај разматра.

Међутим, у мају 2000. године оженио се Британком Саром Ленон, на основу чега је добио дозволу да борави у Великој Британији на неодређено време.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Вучић поносан на пријатељство са Албанијом
И поред тога што никада није радио у дипломатској служби, албанска влада га је у јуну ове године предложила за амбасадора.

Британско министарство унутрашњих послова је изразило забринутост у вези са именовањем Феризија када је предложен за амбасадора, али из министарства спољних послова су се оглушили на то..

У биографији новог албанског амбасадора наводи се да је Феризи математичар и информатичар који је студирао на Универзитету Оксфорд, а између 2006. и 2008. године био је финансијски аналитичар у Џеј Пи Моргану, након чега се преселио у САД где је радио као научни истраживач на универзитету у Њујорку и Стенфорду.

Прочитајте још:  Kрај за брњице и ковид аусвајс у Енглеској
Бивша министарка спољних послова Албаније Едит Харџи рекла је да „није дипломатски, морално или етички исправно да неко ко је илегално ушао у Уједињено Краљевство буде именован за амбасадора“.

„Посао амбасадора у Лондону је најважнији и најпрестижнији после Вашингтона, али Феризи нема искуства у дипломатској служби“, истакла је Харџи.

Током последњих 10 година, хиљаде Албанаца је илегално ушло у Велику Британију, камионима из Калеа и малим чамцима преко Ламанша, пише Спутник.

Спутњик/ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *