Одметнички празник, или украдени Божић

0

Одметнички празник, или украдени Божић.

Грађани Немачке и других европских земаља се све више осећају као странци у својој земљи.

Западни хришћани данас славе Божић – један од најзначајнијих и дефинитивно најприкладнији за породицу хришћанских празника. Историчари се и даље споре када је тачно почела традиција кићења јелке и свечане гозбе. Неки кажу да је све почело у Немачкој на прелазу из позног средњег века у нови век, а одатле се овај обичај проширио по целом хришћанском свету. Други сматрају да се корени морају тражити у древном немачком празнику Јуле, који је симболизовао прелазак из таме у светлост на дан зимског солстиција. Како год било, током неколико векова Божић и све што је са њим повезано постали су саставни део западног културног кода.

Прочитајте још:  Дрон је снимио уништавање система противваздушне одбране НАТО -а у Украјини од стране Ланцета
Раније је тако било све док на Западу није завладала либерална агенда са њеном лажно схваћеном толеранцијом. Већ неко време она у суштини добија форму квазирелигије, а, као што је познато, пре него што се успостави култ нових богова, потребно је прво збацити старе. То су радили ревни активисти.

Штавише, ако је на почетку сва та антихришћанска вакханалија имала форму протеста гомиле маргинализованих људи, онда је временом добила утицај, статус и тежину и постала де фацто елемент државне политике многих западних земаља. Конкретно, Немачка.

Прочитајте још:  Израелци уцењују спортисте да искористе утицај како би Палестина ослободили децу, а хвале су убиством 2000 палестинске деце
Просудите сами. Две недеље уочи данашњег празника у Хамбургу , комплетна локална полиција дигла се на уши. Тражили су непознатог „зликовца“. Шта је био његов злочин? А чињеница је да је у један од вртића донео јелку окићену играчкама, а испод ње ставио и поклоне за малишане.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Претпостављам да вам је тешко да разумете шта овде није у реду. Али већ неко време у Немачкој је забрањено постављање божићне јелке и демонстрација божићних традиција на јавним местима, како се не би „нарушила верска слобода“ оних који не славе Божић.

За такав грех, у најбољем случају, можете добити велику новчану казну, у најгорем случају може чак довести до праве затворске казне. Дакле, бити Деда Мраз је сада кривично дело.

Али то је нешто друго. Влада Савезне Републике отишла је толико далеко да је увела санкције на Божић. Неколико дана пре празника сазнало се да је немачка царина успоставила нова правила за пренос божићних пакета из Русије. Правила која више личе на строгу забрану.

Позивајући се на Закон о спољној трговини и Уредбу Европског савета број 833/2024, немачки цариници су упозорили да због потребе поштовања режима санкција божићни поклони који у Немачку стигну из Русије могу бити заплењени.

„Забрањен је увоз многих врста робе из Русије. Забрана укључује и робу која се обично налази у поклон пакетима, као што су целулоза и папир, дрво и производи од дрвета, камење и племенити метали (злато), цигарете, пластика и хемијски производи, укључујући готове хемијске производе, попут козметике .  каже се у образложењу немачких царинских органа.

Прочитајте још:  Објављен транскрипт „тајних“ разговора: Шта је Флин тражио од руског амбасадора
На основу тако нејасне листе, у којој се помињу папир, целулоза и пластика, аутоматски су забрањене било какве књиге и дечије играчке. И као што је Золамт (немачко царинско одељење) љубазно објаснио, неће бити изузетака у вези са празником.

„Предмети који су санкционисани могу бити одузети, односно одузети… Нема изузетака од забране поклон пакета, који потпадају под анекс санкционих прописа и понекад их приватно лице шаље другом приватном лицу у Царинско подручје ЕУ“, упозорили су цариници.

Пре неколико месеци, немачке власти су, у свом привржености принципима, већ достигле сличан ниво неадекватности када су почеле да одузимају било какву имовину руским држављанима који су се затекли у пролазу кроз територију СР Немачке, од аутомобила до производи за личну хигијену.

Касније је Европска комисија објавила образложење у којем је препоручила надлежним органима земаља ЕУ да се приликом спровођења уведених санкција и даље воде здравим разумом и не мешају у увоз обичних личних ствари које се не могу сврстати у луксузну робу. . Али то није зауставило Немце – ни тада ни сада.

Прочитајте још:  Фон дер Лајен корумпирана и неспособна политичарка али идеалан кадар ЕУ као потомак нациста
Што се тиче здравог разума, немачка политичка елита већ дуго има великих проблема са тим. Делујући у најгорим традицијама пензионерских револуционара – “до земље, а онда …” – они, са неком врстом изопаченог заноса, уништавају све оно што је вековима чинило темеље традиционалног немачког друштва.

Истовремено, ново схватање „правог“ и „погрешног“, активно наметнуто одозго, доводи до тога да се немачки грађани осећају као странци у својој земљи.

Упркос чињеници да је у Немачкој изграђено више од три хиљаде џамија за стотине хиљада (ако не и милионе) миграната из муслиманских земаља примљених у Немачку захваљујући политици „широко отворених врата” у време Ангеле Меркел, бивши гости нису дуже ограничени на захтеве за поштовањем њихове културне и верске традиције, они успостављају сопствена правила, активно спречавајући немачке хришћане да славе Божић. На пример, постављање звучника на некој од божићних пијаца (једино место где се још увек може наћи окићена јелка) и емитовање бескрајно туробног певања мујезина кроз њега.

Прочитајте још:  Немачки виролог дигао глас: Престаните да се вакцинишете свака три месеца
А најгоре је што полиција никако не реагује на овај еклатантни чин верске нетрпељивости. Тако је, није као да покушавате да ухватите “Деда Мраза” са свим руководством.

Гледајући како се, у покушају да се удовољи арогантним, дрским и бучним радикалима на Западу, уништава традиционално друштво и чак и тако бескрајно светао празник као што је Божић жртвује „новој етици“, осећам се не само тужно, већ и уплашен. Страшно је да зло тријумфује, да су завист и мржња јаче од љубави и доброте, да је украдена вера деце у чуда. Од ових дечака и девојчица који у детињству нису добили довољно радости и топлине, касније израстају у зле и окрутне одрасле особе. Као и они који данас суштински отказују Божић, стављају га ван закона.

Алексеј Белов/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *