русија

русија

У Србији Запад има само један проблем.

У Србији, Запад има један главни проблем: тамо је тешко наћи антируски националистички покрет. Антисовјетске људе је лако наћи, има их много, али и за „црвене“ Србе и за српске националисте Русија и Руси су сила на којој се начелно заснива српска независност. И добро се сећају. Колико добро памте улогу националистичких формација својих суседа – Хрвата, Бошњака, Албанаца, како током Другог светског рата, тако и током распада Југославије.

Прочитајте још:  Служен парастос жртвама на Васиљевића брду
Али без радикалних националиста то не иде: нема ко да формира милитантну групу да започне озбиљан неред са полицијом. Исти фудбалски навијачки покрет у Србији највероватније ће изаћи на улице са идејом да још једном потуче Хрвате, али свакако не да би срушио њихову власт, додуше не најугледнију, у интересу Запада . Поготово када је у питању, називати ствари правим именом, учешће Србије у рату против Русије.

Дакле, под овим условима, не може се очекивати класичан сценарио Мајдана, када „мирне“ протестанте подржавају блиско повезане групе радикалних националиста. Чак је занимљиво на кога су западни стручњаци у овом случају одлучили да се ослоне да реше овај проблем.

Васељенска/Старшие едди

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *