Институт за славистику Руске академије наука: Протести у Београду све док Вучић не призна “Косово”

2

Гускова (Фото: Јутјуб)

Институт за славистику Руске академије наука: Протести у Београду све док Вучић не призна “Косово”.

Немире у српској престоници финансира Запад са циљем да Србија призна независност своје јужне покрајине ради уласка у ЕУ и уведе санкције Русији, објашњава руководилац Центра за проучавање савремене балканске кризе Елена Гускова.

Наставак и развој протеста у Србији зависи од тога да ли ће председник Александар Вучић да пристане на захтеве Запада да призна независност тзв. Косова заузврат уласка у Европску унију, истиче руководилац Центра за проучавање савремене балканске кризе у Институту за славистику Руске академије наука Елена Гускова.

Прочитајте још:  Михаил Красиљников: Рат у Украјини у светлу балканских ратова и последњих времена
Протеста ће сигурно бити, јер имају конкретан циљ, процењује Гускова и тврди да је покрет “Србија против насиља” прилично чудан.

“Покрет је вештачки створио Запад. Главни циљ је да се Вучићу покаже да врло брзо могу да замене систем власти у земљи и да смене самог председника. Појавио се тек у мају ове године, покушале су да им се придруже и друге опозиционе снаге. Али су врло брзо отишле, схвативши да нешто није у реду”, објашњава она.

Прочитајте још:  Рио Тинто прихватио препоруке извештаја о малтретирању и расизму у компанији
Европа је, како прецизира, поставила услов Вучићу да призна независност тзв. Косова и промени спољну политику до краја јануара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Они имају врло јасан програм, обезбеђен им је новац, људи излазе на улице само зато што је овај покрет потпуно организован са Запада. Ако Вучић пристане на све захтеве, онда ће покрет врло брзо да стане. Ако не прихвати ове услове, онда ће покушати да га уклоне”, сматра стручњак.

Вучић је упозорен на овај “Мајдан”, о томе му је унапред речено, напомиње Гускова.

“Припремио се. Полицијске снаге покушавају да се одупру овом покрету. Мислим да ће успети у томе. Али тај покрет ће циљу који је поставио стално да тежи неким другим средствима. Видећемо да ли ће Вучић у јануару да се повинује захтевима Запада или не, хоће ли увести санкције Русији или не”, закључује Гускова.

Прочитајте још:  Путин: "Русија зна све из ЦИА који помажу Украјини"
Александар Вучић је, у обраћању грађанима поводом немира, рекао да су протести у Београду покушај да се Србији одузме независност и суверенитет, али да ће власти чувати ред.

Председник Србије је захвалио партнерским обавештајним службама других држава које су, према његовим речима, упозориле српске власти на немире. Касније је премијерка Србије Ана Брнабић захвалила руским специјалним службама на информацијама о предстојећим нередима.

РТ Балкан

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Институт за славистику Руске академије наука: Протести у Београду све док Вучић не призна “Косово”

  1. Чудо једно колико Руси воле Вучића. И орден су му дали. Али је занимљиво и то колико Руси не воле Србију и српски народ. Од њихове “помоћи”, пуцају нам леђа. Зато ће се српски народ охладити од силне руске “љубави” и остаће ни на небу ни на земљи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *