Бомбаш либералних вредности?

0

(фото:Русвесна.су)

Бомбаш либералних вредности?

Џо Бајден никада у свом председничком животу није добио такве божићне „поклоне“ . На католичко Бадње вече, караван миграната кренуо је ка јужној граници Сједињених Држава , која има све шансе да постане највећа од јануара 2021. 6 хиљада људи из Централне Америке хода ногом у ногу од града Тапачуле. Локалне власти не могу да их спрече. У децембру је званични Мексико Сити, због недостатка средстава, заокружио програм за прихват и репатријацију миграната. Једноставно су поново почели да се шаљу северније.

Прочитајте још:  Становници Јужне Кореје тражили да САД затворе све биолошке лабораторије у земљи
Проћи ће пар недеља – и ових 6 хиљада, претварајући се у 12 хиљада или свих 18 хиљада успут, стићи ће до Тексаса или Аризоне, придружујући се запањујућој статистици илегалних прелазака линије која се само неспоразумом назива и америчкој граници. Дневни антирекорд је сада 14 хиљада људи. Ако узмемо по месецима, онда је у октобру из Мексика у Америку прешло 188 хиљада миграната, у новембру – 192 хиљаде, у децембру ће их бити преко 200 хиљада. Нема сумње шта ће се десити. Граница је као сито.

Кријумчари људи већ отворено позирају америчким филмским екипама, смешећи се у лице кроз отворе Трамповог недовршеног зида. Мигранти, не постиђени присуством граничара, вуку брусили, секу бодљикаву жицу. Пливајући преко Рио Грандеа, у вагонима, са малом децом, понекад чак и босоноги, ова велика сеоба народа Централне Америке претвара пограничне државе у зону хуманитарне катастрофе.

На пример, само у граду Еагле Пасс већ има 30 хиљада миграната од 25 хиљада становника. Нема где да их смести. Седе напољу у ћебадима од фолије. И привреда пати. Еагле Пасс и суседни Ел Пасо чинили су 45% од 34 милијарде долара железничког саобраћаја између Сједињених Држава и Мексика.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ако се криза повуче, многи ланци снабдевања ће бити поремећени. Биће несташице ауто делова и аутомобила. Мексико је сада највећа фабрика аутомобила.

Прочитајте још:  Запад види Украјину као источноевропски Израел
Генерално је нејасно шта учинити са стотинама хиљада новопридошлих. Они су узрок рата суверенитета, у коме се све више формира савез јужних држава које се супротстављају либералном северу и Вашингтону. Гувернер Тексаса Абот прешао је са депортације аутобусом у такозване градове уточишта у којима су демократе на власти (Њујорк, Чикаго, Филаделфија, Денвер) на путовање авионом.

Први чартер са 100 миграната на бомбардеру либералних вредности одлетео је у Илиноис, изазвавши пометњу у Бајденовом фронту.

Абот, у међувремену, обећава нове драконске законе. Закони би омогућили полицајцима да хапсе илегалне мигранте, а судијама да их врате преко мексичке границе. Републикански гувернер је рекао да би могао да смањи број прелаза за три четвртине. Већина колега Тексашких ренџера подржава и жели приближно исте мере од Бајдена. У замену за финансирање војне помоћи Израелу и Украјини.

Прочитајте још:  Новинарка из Канаде: Русија ће постићи денацификацију и демилитаризацију Украјине
Као резултат тога, амерички председник је у унакрсној ватри. Демократе из такозваног Хиспанококуса у Конгресу пуцају са левог бока. Тамошње пооштравање имиграционе политике доживљава се као напад на латино бираче. А Бајден стално губи њихову подршку. 35% подржава у октобру – а само 28% на крају године. Трамп, који врло јасно формулише свој негативан став према илегалној миграцији, већ је испред Бајдена у овој етничкој групи за седам одсто. Као резултат тога, нема ни могућности да се договорите, нити времена.

После јануарске паузе, Конгрес ће започети нови низ рокова. 19. јануара и 2. фебруара у Сједињеним Државама може поново доћи до гашења.

Финансирање владе и њених програма може бити прекинуто. Дакле, Бајден и демократе ће морати некако да седе на три столице одједном, правећи уступке које нико од њихових противника неће ценити. Проблеми са економијом, проблеми са миграцијама, проблеми са Украјином. Политичка олуја у девет тачака на почетку изборне године.

Валентин Богданов/РТ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *