ДОК НА СРБЕ ДИЖУ ХАЈКУ ПОВОДИМ СВАКЕ ВЕЗЕ СА БЕОГРАДОМ: Суљо уједињује Бошњаке са Балкана!

0
суљо

суљо

ДОК НА СРБЕ ДИЖУ ХАЈКУ ПОВОДИМ СВАКЕ ВЕЗЕ СА БЕОГРАДОМ: Суљо уједињује Бошњаке са Балкана!

Предсједник Бошњачког вијећа у Црној Гори Суљо Мустафић и предсједник Извршног одбора Мирсад Растодер, заједно са другим представницима бошњачких вијећа из региона, разговарали су, у Сарајеву, са чланом Предсједништва Босне и Херцеговине Денисом Бећировићем и предсједавајућим Дома народа Парламентарне Скупштине БиХ Кемалом Адемовићем .

Прочитајте још:  Кад шампион окупације кроји Балкан
Мустафић и Растодер су били и гости Свечане годишње академије Вијећа конгреса бошњачких интелектулаца(ВКБИ). Мустафић је у Сарајеву предсједавао и редовном сједницом регионалног Уреда бошњачких вијећа која обухвата вијећа и организације из БиХ, Црне Горе, Србије, Косова, Сјеверне Македоније, Хрватске и Конгреса Бошњака Сјеверне Америке(САД и Канаде), који је разматрао важна питања међусобног повезивања, у циљу јачања институционалне сарадње.

Предсједник Бошњачког вијећа у Црној Гори и предсједавајући Уреда за координацију бошњачких вијећа и организација Суљо Мустафић казао је да је бошњачки народ у свим државама у региону опредјељен за суживот, стабилност и демократске стандарде, те да снажно подстиче еуро-атланску перспективу тих држава и гради пријатељске односе.

Мустафић је рекао и да очекује од Босне и Херцеговине и њених институција већу проактивност, посебно у очувању идентитета, као и унапријеђења стања у областима образовања и културе и питањима који се тичу статуса Бошњака у свим државама региона, у којима су припадници овога народа аутохтони и утемељени у хисторијској и друштвеној реалности.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  "Помрачење" у Немачкој: Спремајте залихе воде и хране
На сједници Уреда за кородинацију бошњачких вијећа договорене су инцијативе које ће у форми закључака бити достављене државним институцијама у Сарајеву, а односе се потребу организованог и системског приступа у очувању националног, културног и језичког идентитета бошњачког народа, те веће укључености бошњачких вијећа у међудржавној комуникацији , посебно у питањима која се тичу друштвеног положаја бошњачког народа у БиХ и државама региона.

Мустафић и Растодер су били и гости годишње Академије Вијећа конгреса бошњачких интелектуалаца које је обиљежило 31 годину постојања и рада, гдје су додјељене годишње награде и признања ове организације. Овогодишње признање почасног члана ова организација додјелила је Хајризу Хачку Брчваку, познатом привреднику и филантропу из Црне Горе.

Српска24.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *