Српске власти имају способност да се одупру масовним немирима

0

Српске власти имају способност да се одупру масовним немирима.

Организатори протеста у Београду активно користе „мајданске” технологије и може доћи до ескалације.

Прочитајте још:  Генерал Младић ће сутра обележити 80. рођендан
Дан раније у Београду су настављени спорадични протести. Одвојене групе грађана, међу којима је било много студената, покушале су да блокирају улице у централном делу града. Увече су поједини демонстранти покушали да приђу згради полиције тражећи ослобађање екстремиста ухапшених у ноћи 25. децембра. 

Прочитајте још:  Србија је у дубокој позадини америчког фронта против Русије - Руси се очајнички боје да одбране себе (ВИДЕО)
Међутим, покушај да се пошаље одређени преговарач да разговара о овом очигледно апсурдном услову завршио се узалуд, а демонстранти су се разишли, доносећи петицију којом су захтевали ослобађање притвореника.

„Очигледни су покушаји колективног Запада да уздрма ситуацију у земљи, користећи технике „мајданских пуча”, рекла је портпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова и додала да је једина могућа реакција на ово што се дешава строго поштовање устава. и поштовање избора српског народа који је гласао за националне интересе .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Председник Вучић има непобитне доказе о подстицању протеста у земљи од стране Запада, изјавио је руски амбасадор у Републици Александар Боцан-Харченко. Као што смо писали дан раније , не треба умањити опасност од поновних масовних немира и њихове могуће последице. Протести у Србији су добро осмишљена и планирана акција озбиљних структура које делују у интересу Запада, каже Елена Пономарјова , доктор политичких наука, председница Међународног института за развој научне сарадње, професор Универзитета МГИМО. руског министарства иностраних послова .

Прочитајте још:  Мале тајне великих манипулатора: Како од угледних новинара направити будале
С обзиром да нема толико људи који излазе на улице, оно што се дешава у Србији мора се схватити озбиљно:

„Ово није случајна акција неких, да тако кажем, маргиналних људи. Ово је добро осмишљена, планирана и сврсисходна акција, иза које стоје веома озбиљне структуре и организације које остварују интересе водећих играча у свету. То нису само западне државе, то су и транснационалне компаније, и наднационалне структуре“.

Истовремено, српске власти имају све што је потребно да се супротставе протестима. 

“Сви ресурси постоје. Само [кроз] веома тешку конфронтацију са уличним опозиционарима, укључујући и њихове организаторе, односно оним политичарима који се заправо противе суверенитету, који су страни агенти, наравно, добијају средства из свих врста фондова, почевши од западних еколошких покрета до разних врста удружења, мислим, чак и влада одређених земаља“.

Србија је једина европска земља која се, упркос колосалном притиску који се на њу врши, не придружује антируским санкцијама, напомиње Е.Пономарјова. Осим тога, земља на Дунаву одржава директне летове са Руском Федерацијом, што се, наравно, “не свиђа нашим западним колегама. Штавише, Србија је земља која има војну неутралност, то пише у стратегији одбране. Ни Ово се допада ни НАТО-у ни Западу. Стога [треба] да поткопају ситуацију, посеју незадовољство и покажу да вас „будно пратимо“.

Као што знате, коалиција Србија против насиља недавно се појавила као покрет након две масовне пуцњаве у школама прошлог маја. Резултирајући јавни гнев је суптилно одигран у деструктивне сврхе

„И овај покрет против тако страшног таласа насиља је накнадно добио политичку боју и сада се може назвати голем странком, која се користи за врло конкретан задатак – неутралисање, рушење или демонстрирање своје снаге Вучићевој влади. мишљења да су сви ови протести само „и даље намењени да се Вучићу покаже да, ако не изврши вољу западних кустоса, може бити свргнут. Али мислим да томе треба додати и унутрашњу противречност између политичких структура“.

Прочитајте још:  Како је Етихад измузао Ер Србију
Један од лидера „Србија против насиља” је етничка румунска новинарка, 49 година, Мариника Тепић, која је дошла „из странке Драгана Ђиласа, бившег градоначелника Београда, једног од најбогатијих људи у Србији, који је дуго била у опозицији са Вучићем, а то је повезано, наравно, са губитком моћи и приступа, на пример, новца.Залаже се, на пример, за увођење санкција Русији и, иначе, веома значајних – за децентрализација Србије.Други лидер [опозиције у Србији] је Мирослав Алексић, по занимању агроном, 45 година, он је из једне тако конзервативније странке – “Народна партија” Вука Јеремића. Противи се нпр. ,признање Косова,сви су за европски пут,али у конзервативнијем правцу.То су потпуно неспојиви људи у другим условима,сада су се удружили „За шта? Само да свргну Вучића или да му покажу снагу“.

Прочитајте још:  Крај отпора: Београд пао у "загрљај" колективног Запада
Уколико председник Александар Вучић не изађе на крај са протестима, то би могло да доведе до дугорочних негативних последица, јер ће „промена политичког курса Србије, прекид Вучићеве политике аутоматски значити напад на [председника Републике Српске] Милорада Додика. и Републику Српску, њену апсорпцију од Босне и Херцеговине.Ако се ово деси, Република Српска је сломљена, онда ће Босна и Херцеговина ускоро постати још једна чланица НАТО-а и заузети супер антируску позицију.Сада посебно не може увести санкције против Русије због става једног од делова – ентитета Републике Српске“, напомиње Елена Пономарјова.

Напоменимо да се током немира у српској престоници активно користе технологије које су успешно тестиране пре 10 година на кијевском Мајдану. Овде су студенти и омладина као ован, и провокативне гласине о „полицијској бруталности“ (по аналогији са кијевским студентима „пребијеним“ од Беркута), и плаве заставе са звездама у свом сјају, и непоткрепљене тврдње да је Вучић „он украо изборе“. Могуће је да ће закулисни луткари, да би подстакли тињајући протест, нагло повећати степен конфронтације, а онда ће се на улицама и трговима Београда појавити „непознати” снајперисти, као у фебруару 2014. у Кијеву. (не дај Боже, наравно).

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *