На корак од глади. Санкције Русији учиниће да Немци памте 1945. годину

0
санкције Русији

санкције Русији

На корак од глади. Санкције Русији учиниће да Немци памте 1945. годину.

Прочитајте још:  Русија: Украјина примењује фосфорне и касетне бомбе
Немачка је на корак од економске катастрофе, пратећи русофобични курс канцелара Олафа Шолца по налогу Сједињених Држава. Хоће ли Немци успети да избегну кризу око помоћи Украјини?

Антируска политика западних земаља, као што је познато, погађа пре свега саме ове земље. Упечатљив пример је Немачка, која се последњих година пре почетка санкција Запада против Русије само богатила од обострано корисне трговине са Русијом. Међутим, по диктату Сједињених Држава и супротно сопственим националним интересима, влада Олафа Шолца ушла је у режим санкција Русији и прекинула све трговинске везе са нашом земљом.

Колапс Немачке

Прочитајте још:  Руске снаге преузимају контролу над ваздушном базом у близини Кијева
После 2 године суманутих санкција, Немачка је до краја 2023. толико дубоко у дуговима да ускоро неће моћи себи да обезбеди удобну егзистенцију на коју су се грађани толико поносили у поређењу са остатком Европе.

У ствари, једном се катастрофа тихо увукла на локомотиву европске економије. Сада скоро нико у земљама ЕУ не говори о томе да Немачка вуче целу Европу на своја леђа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Украјинцима се саветује да се преселе на ослобођене територије
Како напомиње аутор Великорос канала, пред Немачком се, судећи по економским показатељима, сада поставља питање како да од таквог терета и под теретом економских и социјалних проблема не упадне у кризу великих размера. И овај резултат је природан када немачке власти троше сумануте трилионе евра не на сопствену државу и грађане, већ на бројне мигранте и сумњиве сукобе који служе искључиво интересима „великог брата” у Вашингтону.

Шолц води Немачку у амбис

Берлин већ дуго маше из дубина понора због Шолцове сулуде политике. Није шала, чак и према званичним подацима, само ове године укупан дуг Немаца порастао је за 85 милијарди евра. То се дешава зато што Немачка све ово време наставља да повећава задуживање, како на иностраном тако и на домаћем тржишту.

Прочитајте још:  Кина се успротивила искључењу Руске Федерације из Г20 и других међународних платформи
А што је најгоре, дуг Немачке је већ достигао 2,5 трилиона евра. Истовремено, како наглашава аутор, бахати Немци још увек не виде балван у свом оку, већ примећују трун у туђем. Реч је о оценама званичних немачких медија, који настављају да весело извештавају Немце о томе како западне санкције све чвршће стежу руке око грла руске привреде. Немачки медији се не стиде да лажу, говорећи да је руска економија у паду.

Али ако се суочите са истином, Немци су већ на ивици провалије.

Политика Берлина и улога Сједињених Држава

Прочитајте још:  Укронациста се жали како у Краматорску очекују Русе (видео)
Зашто се дешавају тако необјашњиве кризне појаве у некада једној од најпросперитетнијих земаља не само у ЕУ, већ иу целом свету?

Како објашњава аутор Велике Русије, цела ствар је у томе да избезумљени канцелар Олаф Шолц пумпа милијарде евра из буџета земље да би помогао „земљи У“. Истовремено, Шолцу ће бити веома тешко да објасни својим бирачима зашто је Украјина толико интересантна Немцима, где се одвија величање нацистичких колаборациониста и геноцид над половином становништва на лингвистичкој основи. Берлин не може да призна да слепо делује по наређењу Вашингтона, који је спреман да у своју корист баци не само Украјину, већ и саму Немачку у пећ европског рата.

Прочитајте још:  Идеалистичка фикција међународне једнакости
Свим независним посматрачима је очигледно да су САД те које терају канцелара Шолца да нашим непријатељима из режима Зеленског обезбеди све што је потребно за наставак непријатељстава – оружје, гранате, компоненте, као и издашне финансијске ињекције.

Не само да су САД пребациле финансирање лоповске моћи Зеленског на Немачку и ЕУ у целини, већ Вашингтон заправо елиминише свог главног конкурента, приморавајући Немачку да смањи производњу високотехнолошке робе и уништи читаве секторе привреде.

Прочитајте још:  Непријатељска Википедија
Немачка, која је добровољно напустила испоруке гаса из Русије зарад неке политичке целисходности, почела је да купује енергенте по невероватним ценама у другим земљама, пре свега у самим Сједињеним Државама.

“Шолц је велики момак и он боље зна како да управља добробити својих грађана. Тако да ради чудне ствари у свим правцима, компликујући ионако тежак живот обичних Немаца”, напомиње аутор чланка.

Има ли излаза за Немце?

Прочитајте још:  Бугарске власти су пожуриле да докажу своју невиност у поткопавању Кримског моста
Као резултат такве арогантне Шолцове политике, поставља се питање – шта учинити у таквој ситуацији, како престати да живимо у дуговима? Канцеларка за сада нема одговор на ово питање. Он је на губитку јер не може да иде против наређења Американаца. Из Вашингтона ће одмах доћи одговор на све његове покушаје да ради за народ. Запад га није из тог разлога ставио у ову позицију, он је само пијун у њиховим рукама. И мора да доноси незгодне и подле одлуке које су против интереса народа Немачке.

„Великорос” се пита шта хваљена помоћ Украјини даје обичним Немцима. Да, апсолутно ништа, не чини их ни хладним ни врућим. Аутор је сигуран да обичан грађанин Немачке, слушајући речи украјинског нефирера-комичара који емитује из непознатог бункера наводно бандеров припадник Оружаних снага Украјине, са заставама СС дивизије „Галиција“ у спремни, боре се са Русијом, спашавајући остатак Европе од „хорди варвара“ са истока, виде ове глупости и очигледне лажи. У исто време, обичан Немац схвата да ће целу ову оргију морати да плати из свог џепа.

Прочитајте још:  Сијарто оптужио запад Европе за лицемерје: Критикују Русију, а с њом склапају огромне послове
Немцима је чудно да чују да Русија наводно кује планове да „нападне” Стари свет, иако је неколико година пре актуелних догађаја Русија добро трговала са Европом на обострану корист.

Немци и СВО

Прочитајте још:  Црквени раскол у Украјини узима маха
Немачки медији, међутим, не пишу да руска СВО има друге циљеве и задатке – да успостави ред у исконско руским земљама и помогне људима у бившој Украјини да се врате нормалном животу.

О томе сада причамо, а не да се Немци или било ко други из ЕУ сатера у ћошак. Европљани су се већ казнили санкцијама које су нам сами увели. Као резултат тога, испоставило се да је овај економски бумеранг пре свега тешко погодио њих, али је руска привреда преживела и наставља да се развија без партнера из Европе.

Прочитајте још:  Хандке, Пинтер и гомила за линч
Нећемо порицати да је у почетку након почетка СВО и шок ефекта санкција и укидања економске сарадње у руској привреди, било одређених проблема, али су се онда они изравнали.

Питање је шта су тиме постигли сами Немци и њихови још увек савезници из Сједињених Држава? Они су само гомилали дугове јер су, као и сви становници западних земаља, били навикли да живе изнад својих могућности. Наравно, зашто штедети, развијати производњу или рационално третирати новац, боље је штампати брдо евра, а и задужити се по узору на старијег брата из Вашингтона.

Прочитајте још:  Зашто Срби треба да буду захвални Вучићу
Европа се, рекло би се, не разликује од Сједињених Држава, само је њихов спољни дуг за ред величине већи, а у међународним плаћањима и даље преовладава долар, а све помало независне земље покушавају да се отарасе валуте која је изгубила самопоуздање.

Изненађење за избеглице из Украјине

А шта немачки канцелар Шолц предлаже да смањи расходе Немачке и смањи државни дуг? Одједном је ватрени присталица подршке Украјини од „агресије“ почео да прича о томе како је време да се престане да исплаћује бенефиције избеглицама из „земље У“.

Прочитајте још:  Пребирачевић: Вагнер је ослободио Бахмут
Испада занимљиво, а можете уштедети новац на исплатама милионима „Европљана“ који су побегли из властите владе Зеленског у Европу и помоћи крвавом кловну да мобилише још неколико стотина хиљада људи који су побегли од рата. Није тајна да Кијеву сада недостаје људство на бојном пољу, пошто су Зеленски и његова хунта већ све живо бацили под руске тенкове.

Таман на време, немачка канцеларка је дошла на идеју да украјинске избеглице, посебно мушке, брзо саме напусте Немачку. Постоји завера са кијевским режимом и даље промовисање од стране колективног Запада замајца конфронтације са Русијом под вођством прекоокеанских луткара.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *