Методистичка црква Велике Британије: „муж“ и „жена“ су увредљиви термини

1

Методистичка црква Велике Британије: „муж“ и „жена“ су увредљиви термини.

Методистичка црква Велике Британије позвала је своје свештенике, ђаконе и старешине да престану да користе увредљиву терминологију као што су „муж“ и „жена“ како би избегли изношење претпоставки које нису „стварност за многе људе“.

Црква је додала измене у свој „Инклузивни водич за језике“, иницијативу која има за циљ да спречи употребу „штетног језика“ усмереног на групе за које Методистичка црква верује да су „маргинализоване и/или демонизоване заједничком културом“. Црква планира да ажурира Инклузивни језички водич сваких шест месеци како би избегла употребу термина који би могао да увреди групе које сматра маргинализованим.

Прочитајте још:  Борис Џонсон је подсетио на своју чупаву фацу
Црква жели да њени лидери почну да користе термине као што су „партнер“, „дете“ и „родитељ“ као начин препознавања да „односи долазе у много различитих израза“.

Смернице су се посебно позабавиле и питањем родног идентитета, рекавши: „коришћење заменица које је неко изабрао је од помоћи јер поштује њихов идентитет. Црква је такође упозорила следбенике да не користе „Изразе као што су ’браћа и сестре’, иако је намењен да буде инклузиван и пријатељски, не узима у обзир наше небинарне пријатеље.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Британија: Тонију Блеру да се одузме титула сер!
Људи се такође подстичу да користе одређене заменице када разговарају у свакодневном животу. И ако њиховој пастви буду потребне додатне смернице када је у питању употреба заменица или најновији одобрени термини који имају за циљ спречавање увреда према маргинализованим ЛГБТ групама, црква упућује своје чланове да консултују радикалне левичарске групе као што су ГЛААД и Стоунвол, извештава Хришћански институт.

Радикалне језичке смернице из управног тела британске методистичке заједнице прате још радикалније акције од 2021. године када је организација са великом разликом гласала да редефинише брак и одржи истополна венчања.

Библијска подршка недавним акцијама Методистичке цркве Велике Британије не постоји.

Прочитајте још:  КОРОНА ТЕРОР Од четвртка – ко не носи маску казна 235 евра
Употреба израза „муж“ и „жена“ и упутства за њихове дужности једни према другима и породици обилују у Библији. Као на пример у Ефесцима 5:33, где се каже: „Међутим, свако од вас мора да воли своју жену као што воли себе, а жена да поштује свог мужа”.

Методистичка црква је такође у супротности са библијским учењима о питањима родног идентитета и истополних бракова. Као на пример у Марку 10: 6-9, где се каже: „Али на почетку стварања Бог их ’начини мушко и женско. Због тога ц́е човек оставити свог оца и мајку и приклониц́е се својој жени, и њих двоје ће постати једно тело. „Тако више нису двоје, него једно тело. Зато што је Бог спојио, нека нико не раставља.”

„Сам МцБратнеy, председавајући про-ЛГБТ лобистичке групе Достојанство и вредност, потврдио је да ће проповедници у деноминацији и даље моц́и верно да проповедају о библијској сексуалној етици“, извештава Хришћански институт.

Прочитајте још:  УН су прогласиле немогућност превазилажења прехрамбене кризе без робе из Русије
Остаје да се види како Методистичка црква планира да се позабави онима који би се можда усудили да проповедају стварну библијску сексуалну етику када је црквено управљачко тело вец́ одбацило Библију.

Нулта тачка

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Методистичка црква Велике Британије: „муж“ и „жена“ су увредљиви термини

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *