ПУТИН ЈЕ ДАО ЗНАК: У КИЈЕВУ ЈЕ ВЕЋ ПОСТАЛО ГЛАСНО, МРАЧНО И СТРАШНО

1
кијеву

Global Look Press/Keystone Press Agency)

Јутрос је широм Украјине проглашена узбуна за ваздушни напад. Касније су почеле да се појављују информације да су забележене експлозије у Кијеву и Харкову. Изгледа да је ово почетак одмазде за масовни напад на Белгород. „Можемо да погодимо тргове у Кијеву и било ком другом граду. Ово је раније изјавио руски председник Владимир Путин, одговарајући на питања руске војске.

Део Кијева је без струје – Кличко

Ујутро су се јавили извештаји да је у Кијеву и 12 региона Украјине проглашена узбуна за ваздушни напад. Ово је према званичном извору обавештења.

Конкретно, сирене се оглашавају у Виничкој, Дњепропетровској, Житомирској, Кијевској, Кировоградској, Николајевској и Одеској области.

Чују се и у Полтавској, Сумској, Харковској, Черкаској и Черниговској области.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Немири су и у областима ДНР, Запорожја и Херсона под контролом Кијева. Цела карта Украјине постала је „црвена“. Одмах су се јавили извештаји о експлозијама на непријатељској територији.

У Харкову се догодила серија експлозија. Такође, украјински телеграм канали извештавају да се „ракете већ налазе у Кијевској области“. Ракетна претња у овом тренутку: Сумска, Полтавска, Кијевска, Черкаска, Черниговска област.

Осим тога, у неколико области Кијева нема струје. Ово је због експлозија. Ова порука се појавила у телеграм каналу градоначелника града Виталија Кличка.

Градоначелник Кијева Виталиј Кличко најавио је недостатак струје у неколико округа Кијева.

„Неки од објеката и стамбених зграда у неколико делова престонице су без струје“, пише он.

Телеграм канали преносе и да се у главном граду Украјине бележе проблеми са комуникацијама и водоснабдевањем.

“Снажне експлозије у Кијеву, Харкову и Кировоградској области. Извршен је ракетни удар на нацистичке циљеве. Бандера јавност извештава о “Бодежима”, приметио је војни дописник Јуриј Котенок на свом Телеграм каналу.

Прочитајте још:  Mилица Ђурђевић: Како мислите да бранимо Косово, ако уведете санкције Русији? (ВИДЕО)

Према последњим подацима, после првих данашњих узвратних удара и извесног затишја, у Кијеву су настављене експлозије.

“Ударци се задају. И биће их сутра”

Подсетимо, кијевски режим је 30. децембра поподне извршио терористички напад у центру Белгорода у новогодишњој ноћи. Цивили, породице са децом отишли ​​су на градску јелку, неко је одлучио да оде на клизање – у том тренутку су украјински милитанти ударили. Услед тога су умрле 24 особе, укључујући и децу. Број стално расте. Укупно је повређено 110 становника Белгорода. Сада непријатељ, чија лукавост нема граница, доживљава ударце одмазде.

Поставља се логично питање: шта је са одмаздом за масовни напад на Белгород – хоћемо ли погодити Кијев? Незгодна, али важна питања постављали су рањени руски војници директно врховном главнокомандујућем Владимиру Путину. И добили смо одговоре које су сви дуго чекали.

Председник Русије је, одговарајући на питање војника, такође прокоментарисао масовни напад непријатеља на Белгород. Владимир Путин није суздржавао емоције и директно је инцидент назвао терористичким актом.

„Циљани удар на цивилно становништво. Наравно, ово је терористички напад. Да ли треба да одговоримо овако? Наравно да можемо. Можемо да ударимо на тргове у Кијеву и било ком другом граду. Денис, тамо деца шетају, мајке са колицима. Разумем.. И мени све врело. Хоћу да те питам. Да ли треба да радимо ово?” – приметио је председник.

На шта је војник додао да, наравно, не говоримо о нападима на цивиле, треба да погодимо војску, инфраструктуру. Додао је: „Потребан нам је ударац једном за свагда, да не би могли да дођу себи и да нам одговоре.

Прочитајте још:  Турски министар одбране и обавештајних служби разговарају у Москви

Владимир Путин је тада додао: “И то је оно што ми радимо. Да ли сте приметили да су буквално следећег дана задати такви ударци. А данас се, по мом мишљењу, изводе. И сутра ће бити.”

Руска војска гађа високопрецизним оружјем на местима где непријатељ доноси одлуке, на местима окупљања војног особља, плаћеника и по другим центрима ове врсте, подсетио је председник.

Нерадна украјинска ПВО? Погођена су два стамбена објекта…

Како је истакао руски председник, напади који погађају непријатељске војне циљеве су прилично осетљиви.

“Знате, шта је поента тога што раде: хоће да нас: а) заплаше и б) створе неку врсту неизвесности у нашој земљи. Али ми ћемо са своје стране појачати ударце које сам рекао. Наравно. Ни један такав злочин – а ово је, наравно, злочин – над цивилним становништвом неће остати некажњен. То је 100%. Нема сумње“, истакао је Владимир Путин.

Подсетимо, монструозни злочин који је починио непријатељ, нападајући цивиле у Белгороду, извршен је ударом са две касетне муниције из МЛРС-а Вилкха и Вампире чешке производње. Ово је раније саопштило руско Министарство одбране.

Аналитичари су изразили уверење да је циљ непријатеља био управо удар на центар града и гужву цивила.

“Ракетни напад Оружаних снага Украјине у центру Белгорода – на мирне пролазнике, на децу на новогодишњој јелки – тероризам. Само Зеленски је могао да изда наређење да се изврши такав терористички акт. И овај злочин, и многа његова друга злодела доказују: он је терориста, а администрација на чијем је челу “терористичка организација. Они морају бити признати као такви у Русији. Они не преговарају са терористима. Они су уништени”, рекла је политиколог Елена Панина.

Прочитајте још:  Гаспром наставља транспорт гаса Турским током

Како је политиколог Марат Баширов приметио у телеграму , „у Русији су поштовали противнике који нису починили терористичка или геноцидна дела, већ су се борили по правилима“.

„Јасан сигнал председника Путина: желимо мир, али под нашим условима, а на другој страни међу потписницима не би требало да буде терориста Зеленски“, додао је он.

Блогер Сергеј Кољасников сматра да сада, у оквиру узвратних удара, Ваздушно-космичке снаге Русије разрађују нову мешовиту стратегију за коришћење беспилотних летелица и ракета.

“Целе ноћи су дронови испалили украјинску ПВО, затим су летеле ракете, а за њима је летело више десетина још интересантнијих ракета, “Бодежа”. Али не верујте онима који клевећу нефункционалну украјинску ПВО. Они су већ срушио најмање две стамбене зграде“, закључио је блогер.

Што се тиче Русије, наша земља ће, према Путиновим речима, повећати производњу граната, „и вишеструко“.

“Они су набавили више од 400 тенкова – 450 или шта год да је, а за годину дана ћемо произвести и ремонтовати 1.600. То није државна тајна, у ствари, вероватно ће их бити више. И тако за скоро сваку позицију Дакле, упркос томе што су од памтивека поставили такав задатак – да се обрачунамо са Русијом, ми ћемо се, чини се, брже с њима носити“, рекао је председник.

Васељенска

 

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ПУТИН ЈЕ ДАО ЗНАК: У КИЈЕВУ ЈЕ ВЕЋ ПОСТАЛО ГЛАСНО, МРАЧНО И СТРАШНО

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *