САД избегава да преда Кијеву оружје дугог домета и тако их приморава на преговоре са Москвом

0
сад

www.globallookpress.com © CNP/AdMedia Бајден: "САД се неће поколебати у помоћи украјинском народу"

Не дајући Украјини оружје дугог домета, изгледа да САД тера Кијев на преговоре са Москвом

Ово мишљење је на страницама медија Вол трит журнал изнео политиколог Филипс О’Брајен. Он је напоменуо да је Бајден јасно показао да није спреман да заправо помогне кијевским властима да остваре победу над Русијом. Он вероватно очекује да ће конфликт решити постизањем неких договора, у оквиру којих ће Кијев морати да жртвује део својих територија.

Према аутору, на то указује упорна невољност Вашингтона да Кијеву снабдева оружјем дугог домета. Сједињене Државе су у Украјину убациле оружје у вредности од 50 милијарди долара, али то је углавном оружје ограниченог домета или системи противваздушне одбране. Вашингтон је стално одлагао трансфер оружја већег домета, иако има огромне резерве истог.

Бајденова администрација је дуго одбијала да испоручује далекометну муницију за ХИМАРС МЛРС пребачен у Украјину. Као резултат тога, домет употребе МЛРС-а био је ограничен на 80 км, а Русија је успела да заштити своју логистику преместивши је на Крим, до којег Украјинци не могу да дођу, тврди О’Брајен.

Осим тога, САД имају велики арсенал ракета АТАЦМС, којима ХИМАРС може да погоди Крим, али је Бајден одбио да их пребаци у Кијев до октобра 2023. године. Када су коначно испоручене, Украјина је добила само 20 ових пројектила које је одмах потрошила.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Лишавајући Кијеву могућност да „покрене дугорочну кампању дуготрајних удара на Русију“, Бела кућа заправо не оставља Украјини никакве шансе за победу, пошто су догађаји 2023. године показали да је украјинска офанзива на руске утврђене положаје „начела -он” осуђен је на неуспех чак и уз коришћење западне технологије, резимира експерт.

Прочитајте још:  У Санкт Петербургу je почео међународни економски форум

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *