Тајна Епстајнова листа изненадиће многе: Поред Клинтона, бившег директора ЦИА, на списку и писац Ноам Џомски

1
нуклеарног

Ноам Чомски

На тајној листи Џефрија Епстајна”, осуђеног педофила, поред Kлинтона и Ноам Чомски, Вуди Ален…

Бројни судски документи у којима су идентификоване особе повезане с озлоглашеним сексуалним преступником Џефријем Епстајном објављени су у среду.

Принц Ендру, војвода од Јорка, бивши председник Сједињених Америчких Држава Бил Kлинтон, покојни музичар Мајкл Џексон, те амерички мађионичар и илузиониста Дејвид Kоперфилд само су неке од особа које се спомињу у документима који су објављени према налогу савезне судије Лорете Преске.

Многе од истакнутих особа у тим документима већ су идентификовали медији, а нека су имена испливала у јавност током суђења Епстајновој партнерки Гислејн Максвел, која је осуђена за трговину људима у сексуалне сврхе и која за то служи 20-годишњу казну у затвору. Имена неких особа које су споменуте у спису већ су објављена јер су могла да се повежу с интервјуима које су те особе дале медијима. Међу њима су имена собарица које су спремале Епстајнове некретнине на његовом приватном острву.

Судија Лорета Преска наредила је да судски документи у тужби Вирџиније Ђуфре повезаној с Максвел морају да се отпечате. Принц Ендру платио је прошле године милионе Вирџинији Ђуфре како би се окончао судски процес који је овнпокренула након што је устврдила да ју је принц сексуално злостављао кад је имала 17 година.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Чињеница да се нечије име налази у споменутим судским документима не значи да су те особе оптужене за било какве злочине.

Из докумената произлази да је Максвел рекла да је принц Ендру посетио Епстајново острво у Америчким девичанским острвима. Епстајн је оптужен за злостављање бројних девојака на том острву.

Прочитајте још:  Документ данске амбасаде показао: НАТО још 2021. обучавао припаднике "Азова" за рат

„Јесте ли били присутни када је принц Ендру посетио острво?“, упитали су адвокати Максвел.

Одговорила је потврдно, али је рекла да се сећа само једног принчевог доласка.

„Тада на острву није било девојака. Ни девојка, ни жена, осим особља које је на острву радило“, додала је Максвел.

Kраљ попа и мађионичар на Епстајновом списку

Јохана Сјоберг, једна од девојака коју је Максвел довела Епстајну како би испуњавала његове сексуалне захтеве, рекла је током суђења да је Епстајн једном рекао да Бил Kлинтон „воли младе девојке“. Kлинтон је је 2019. одбацио тврдње да је повезан с Епстајном. Сјоберг је рекла да је Мајкл Џексон посетио Епстајнову кућу у граду Палм Бич у америчкој савезној држави Флориди те да је једном приликом упознала мађионичара Дејвида Kоперфилда.

Сјоберг је рекла да никада није масирала Џексона, а да је Kоперфилд једном дошао на вечеру код Епстајна. Сјоберг је рекла да је стекла утисак да су Kоперфилд и Епстајн пријатељи. Сјоберг је рекла да ју је Kоперфилд једном приликом питао да ли је свесна да су неке девојке примиле новац како би регрутовале и пронашле још девојака.

Међу особама које се спомињу у документима нашао се и бивши председник САД-а Доналд Трамп. Он се не терети ни за какве злочине или прекршаје. Сјоберг је рекла да су Епстајн и она једном отишли у једну од Трампових коцкарница у Атлантик Ситију након што Епстајнов авион због лошег времена није могао да слети у Њујорк. Сјоберг је рекла да није масирала Трампа, преноси Јутарњи лист.

Сјоберг је током судског процеса против Максвел описала и свој први сусрет с принцом Ендруом. Сјоберг је рекла да су на том дружењу били присутни и Максвел те Вирџинија Ђуфре. Сјоберг је рекла да је тада села принцу у крило, те да се сећа да је то својевољно урадила. Сјоберг је додала да је тада принц дотакнуо њену дојку.

Прочитајте још:  Министарство спољних послова Русије осудило нападе на Запорошку нуклеарну електрану: Пут ка нуклеарном терору

Споменута открића у гомили судских докумената долазе више од четири године након што је Епстајн, осуђени сексуални преступник, умро у затвору док је чекао оптужбе за трговину људима у сврху секса.

Годинама су имена многих његових сарадника била измењена у судским документима па су спомињала само као „Џон Доу“ или „Џејн Доу“. Но, прошлог месеца савезна судија Лорета Преска наредила је да се документи објаве с готово 200 неизмењених имена. Нека од њих су имена особа млађих од 18 година па ће она остати анонимна, јавља ЦНН.

Kлинтон и Трамп у „Лолита експресу“

Епстајнов бивши пилот Лери Висоски посведочио је 2021. да су Kлинтон и Трамп летели Епстајновим приватним авионом. Остали истакнути путници били су принц Ендру, виолиниста Исак Перлман, бивши вођа већине у Сенату Џроџ Митчел, покојни сенатор из Охаја Џон Глен и глумац Kевин Спејси, рекао је.

 

Епстајнови дневници о планирању до којих је дошао Вол стрик Јоурнал укључивали су имена попут Вилијама Барнса, директора ЦИА, и Kетрин Руемлер, саветнице Беле куће за време Барака Обаме. На листи се нашао аутор Ноам Чомски, глумац Вуди Ален, бивши норвешки премијер Торбјорн Јагланд, бивши израелски премијер Ехуд Барак. Иако су били у његовим дневницима, тренутно нема импликација да су они повезани с Епстајновим злочинима.

Све нове појединости о Епстајновим активностима могле би да послужие као повод за даље тужбе.

Подсетимо, тужитељи су 2019. године подигли оптужницу против Епстајна, оптуживши га за пљачкање и сексуално злостављање десетине девојака, од којих су неке имале само 14 година. Епстајн је извршио самоубиство док је чекао суђење у затвору.

Прочитајте још:  Педофил није увек странац на улици. Да ли су ваша деца у опасности?

Јутарњи лист

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Тајна Епстајнова листа изненадиће многе: Поред Клинтона, бившег директора ЦИА, на списку и писац Ноам Џомски

  1. Poznato samoubistvo tipa “pištoljem u leđa sa 10m udaljenosti”. Takvi svedoci ne mogu ostati živi, da optuže vaaaažne ličnosti iz politike i slično. Recimo kako skoči sa mosta onaj profesor koji je rekao da je Bler znao da Sadam nema oružje masovnog uništenja? Dan dva galame, onda zvanično “to je bilo samoubistvo” i potom ni slova nigde. Ljudi se samoubijaju baš onda kad vlasti to treba…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *