Удари на Белгород: Запад одлучио да промени сценарио сукоба

0
удари на Белгород

удари на Белгород

Удари на Белгород: Запад одлучио да промени сценарио сукоба.

Становници Украјине немају илузија о такозваним „ударима одмазде“ које рекламира кијевска пропаганда. За последице окривљују председника Зеленског и Запад.

„Као Израел до Газе“

Украјинска пропаганда, расправљајући о трагедији у Белгороду, навела је да су такозвани удари одмазде, у којима је погинуло више од 100 људи, постигли свој циљ.

„Улози расту, не искључујем да је пребацивање рата на територију Руске Федерације кључ преговора, који омогућавају Украјини да говори са јаче позиције него сада“, рекао је новинар и бивши посланик Раде Игор Мосејчук. на каналима вести.

Становници Украјине су приморани да верују да су напади на цивилно становништво града неопходни да би се изазвала паника међу руским становницима и „то ће утицати на ситуацију у земљи“. Овако је познати украјински блогер и политиколог Михаил Чаплига формулисао могући резултат штрајкова. Према његовим речима, „Запад је одлучио да припреми неку врсту ултиматума, на који ће Руси сигурно пристати, само их треба навести на то“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Такав „сум“, сматра украјински политиколог, требало би да буде сличан акцијама Израела према становницима Газе.

Прочитајте још:  ВЛАДИМИР ДИМИТРИЈЕВИЋ: Не одреци се, сине: Које вредности треба да чувамо
Подсетимо, Белгород је 30. децембра био подвргнут масовном гранатирању из Украјине. Жртве је постало 25 људи, више од 100 је повређено. Након гранатирања Белгорода, руски председник Владимир Путин је истакао да ће Москва појачати нападе на циљеве украјинских оружаних снага. У ноћи 2. јануара сазнало се о нападу на предузећа војно-индустријског комплекса (МИЦ) Украјине.

Кијев је подметнуо своје грађане

Док украјински експерти покушавају да надмаше једни друге у броју верзија о „одмазди“, званични Кијев ћути.

Прочитајте још:  Вучић признао: Нисам тражио помоћ од Русије
Један од украјинских блогера, Николај Хмуриј, предвидео је да украјинске власти никада неће јавно потврдити наређење за удар на цивилно становништво Белгорода.

“Они се клањају Западу који је забранио пребацивање војних операција на руску територију. Нека тамо, у Кијеву, прво испуне члан 6 Устава и рат назову ратом. Али не, они се плаше… радије да тихо удари, без размишљања, какве би последице могле бити за Украјинце?

Већина украјинских корисника друштвених мрежа слаже се да ће рат након трагедије у Белгороду попримити немилосрдније облике од стране Русије.

Недавно су бројни новински канали у Украјини спровели истраживање о томе шта њени становници мисле о такозваним „ударима одмазде“ на руске градове. Од предложених опција одговора („Русија ће се смирити“, „Запад неће одобрити и смањиће наоружање“, „рат се доводи до нуклеарног формата“) више од половине испитаника је било за оштар ескалација војног сукоба.

“У Кијеву има луђака. Ватра ће бити још жешћа са руске стране”, предвиђа један од испитаника. Други становник Украјине, који је делио ово мишљење, рекао је да актуелна власт предузима неадекватне кораке и да стога „поставља своје грађане“.

„Зеленски је донео рат, поништио стране пасоше и подметнуо целокупно поштено становништво Украјине, дајући наређење да угоди Западу да удари руске градове.

Прочитајте још:  У Паризу приведена група Украјинаца из Легије странаца
Чињеница да се украјински председник Владимир Зеленски сада ослања на нападе на руске градове, што ће ојачати подршку Запада, пренели су украјински медији после видео поруке председника на Телеграм каналу. Зеленски је запретио Русији озбиљним ударима на њеној територији и нагласио да је одобрио извештај шефа обавештајног одељења (ГУР) Кирила Буданова, који је радио на овом питању.

“(Руси) ће дефинитивно осетити последице нашег рада. Озбиљно”, рекао је Зеленски. Тиме је потписао да је постављен курс за терористичке нападе великих размера на руску територију.

Прочитајте још:  Александар Боцан-Харченко: Медији извлаче речи из контектста, Русија НИКАДА неће признати Косово
Ове недеље је објављено да су украјинске оружане снаге по први пут напале област Липецк, дубоко у руској територији, противваздушном ракетом С-200 модификованом за напад на копнене циљеве. Снаге ПВО пресреле су мету на небу изнад региона, који се налази стотинама километара од границе са Украјином.

Запад блокира терористичким нападима, Русија одговара Бриксом

Експерт Новоросије, филозоф из Доњецка Андреј Коновалов, сматра да су експлозије у Белгороду, које су довеле до цивилних жртава, по много чему сличне недавном терористичком нападу у Ирану, где је више од 100 људи погинуло од експлозије на гробу  иранског генерала  Касема . Сулејмани. Према његовим речима, ови терористички напади се могу назвати „две карике једног ланца“, а њихове „креаторе“ треба тражити на Западу.

“Кијев је починилац, терористички напади су резултат опште “политике” неких западних група које нису заинтересоване за процесе у вези са консолидацијом незападног света око Русије и Кине. То ствара озбиљне проблеме за Сједињених Држава, које су навикле да себе виде као светског хегемона, а и за Запад у целини. „Зато што се благостање колективног Запада увек градило на експлоатацији ресурса других, пре свега незападних држава. .”

Прочитајте још:  Српско-руски центар "Мајак": Обележена годишњица доласка руске Беле емиграције у Србију
Према експерту, западна финансијска интернационала настоји да блокира опасне нове процесе повезане са буђењем идеја националног суверенитета и економске независности у незападним земљама, користећи концепт контролисаног хаоса и терористичких напада.

“Концепт контролисаног хаоса користи се као један од блокирајућих алата. И овај процес ће се, нажалост, ширити. Али Запад никада не рекламира своје деловање на територији других земаља, покушавао је да буде у сенци процеса које сам створио и покренуо.Тешко је наћи земљу у којој су се дешавали разни мајдани, а где није било присутних трећих сила које су стварале хаос, разне врсте „удара“, акте непослушности, итд. То се десило у Казахстану, Јерменији , Украјина, Грузија, Молдавија, Азербејџан… Нажалост, покушаји „Дестабилизација ситуације на постсовјетском простору ће се само појачавати, у облику акција великих размера, укључујући терористичке нападе са бројним жртвама“.

Према експерту, земље које су подложне закулисним акцијама Запада морају пронаћи начине да зауставе овај штетан утицај, посебно терористичке нападе.

„Мешање у унутрашње ствари земаља које су одлучиле да се ослободе неоколонијалне зависности наставиће се све док једна од њих не акумулира довољно способности, снаге и ресурса и не примора западне глобалисте да играју по правилима која се данас пишу. Посебно у Брик структуре, које обједињују земље које су свесне опасности од колективног Запада, укључујући координацију активности обавештајних служби, као и структура и ресора заинтересованих за сузбијање сила које сеју конфронтацију, провокације, мајдане и терористичке нападе.

Прочитајте још:  Људи нестају: нови шокантни докази о глобалној депопулацији
Експерт је приметио да је Русија од 1. јануара постала председавајући Брикса, у чијем саставу је већ 11 земаља, укључујући Кину и Русију, које су витално заинтересоване за стабилност својих земаља и даљи развој.

Наталија Залевскаја/Новоросинформ

Превод:Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *