СРБИ НЕМАЈУ МИРА НИ НА БОЖИЋ: Удружење из Вуковара има за циљ оснивање Хрватске православне цркве

1
пост

Рођење Христово (Фото: Vranjske)

Пријем поводом Бадњака и Божића је организовало удружење Хрватски православни центар, чији се председник Предраг Мишић Пеђа представља да је по националности Хрват, а по народности Србин православне вере.

У ресторану “Камен” у Дицму одржан је пријем поводом Бадњака и Божића који је организовао опскурно удружење Хрватски православни центар из Вуковара, којем је циљ оснивање Хрватске православне цркве.

На пријему су били и градоначелник Вуковара Иван Пенава, али и изасланик хрватског председника Зорана Милановића генерал Маријан Марековић и Анте Санадер, потпредседник Хрватског сабора.

Пријем је организовао извесни председник удружења Предраг Мишић Пеђа, који се представља да је по националности Хрват, по народности Србин и православне вере. Каже да је сам нацртао грб удружења који подсећа на грб Хрватске православне цркве из времена НДХ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Ако може да постоји бугарска, румунска, македонска, грчка и све остале аутокефалне православне цркве, онда и у Хрватској треба да постоји управо таква православна црква. На овај начин ми у принципу желимо да се одвојимо од Српске православне цркве, јер не припадамо тој цркви нити светосављу, а разлози су јако добро познати”, изјавио је Мишић, осуђујући СПЦ да је “ширила мржњу, нарочито према хрватском народу”.

Правда

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “СРБИ НЕМАЈУ МИРА НИ НА БОЖИЋ: Удружење из Вуковара има за циљ оснивање Хрватске православне цркве

  1. Тај “Србин” је усташки полтрон. Ко кога инструише шиптари усташе или усташе шиптаре не зна се, али се зна да ће и васељенски патријарх ускоро црћи јер је матор а да наредног свакако неће бирати Ватикан. А што се тиче аутокефалности, све те квази ткзв православне цркве (измишљене као и нације), никада неће имати своје храмове на Светој гори.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *