Вучић: Ако нећете да имамо војску – вратите Поноша

0

Александар Вучић

Председник Вучић је гостујући на ТВ Пинк говорио о стању у војсци, као и о евентуалном увођењу обавезног служења војног рока.

– Без војске нема државе, појели би нас за ноћ. Када је војска у тешком стању никада то не говорите ако се представљате као непристрасни. Хрватско ваздухопловство није ни близу снаге српског ваздухопловства. Наша ПВО јача сваки дан. Тешко нам је да увеземо било шта. Имамо 14, а верујем да ћемо имати 20 апарата, 4 и 4 плус генерације. Огроман је напредак Војске Србије. Данас имамо „панцире“, узимамо и нове системе. До краја године ћемо изградити сопствену производњу дрона „комарац“, то је дрон камиказа. Имамо новца, питање је једино имамо ли људе. Ми смо тенковска велесила. Када бисмо дали своје тенкове, утицали бисмо и на украјинско ратиште, али, наравно, то не радимо, каже Вучић.

– Кад год постоји криза, нама се три посто људи скине из армије, напусте војску. Чим мисле да им је задњица угрожена, али 97 одсто њих је увек спремно да брани своју земљу. Недостаје нам људи и посада. Колику год плату да дате, неће људи да раде ризичне послове, нигде у свету. Цела западна Европа има проблем са тим. Војска је 100 пута јача него што је била. Само покварен човек може да пореди војску данас и војску пре 10-15 година.

Увођење војног рока

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Морамо да припремимо касарне, да видимо да ли ће то да траје и колико. Да видимо да људи за викенд иду кући, или радним данима после 5, 6 поподне, да имају телефоне на том месту, морате да уподобите новом добу, али просто хоћете да имате војску или не? Ако нећете, нема проблема, вратите Поноша и њих – рекао је Вучић.

Прочитајте још:  Шапић представио најближе сараднике – Чучковић градски менаџер

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *