Јаја (Фото: пиxабаy.цом)

Једини у НАТО-у са јајима.

Турска је данас испоручила Русији другу серију јаја, чија је несташица  наступила крајем децембра, пред Нову годину, у износу од више од 300 хиљада.

Прочитајте још:  Емоционални надзор: Кинези уз помоћ можданих таласа прате промене расположења (Видео)
На мрежама се наставља активна дискусија о новом артиклу руског увоза из Турске. Шта год да се прво појави – јаје или кокошка – Турска је спремна да испоручи Русију и једним и другим. То наводе и сами радници у индустрији.

И није да је Република Турска некада била прва и најбоља у пилетини и њеним дериватима. Само што су Турци опортунисти и могу да се прилагоде апсолутно свакој ситуацији. И постати готово најбољи тамо где други (а донедавно ни они сами) нису могли ни да сањају.

Прочитајте још:  Смернице за примену МХП, Министарство одбране Украјине, § 2.2.4
Иначе, на исти начин се некада појавио и феномен турског парадајза пестицида, па дронови, а сада аутомобили, јаја и многе друге ствари. Можда не најимпресивнијег квалитета, али у прилично импресивним количинама. И треба напоменути да Турска има сву неопходну инфраструктуру за такав опортунизам.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За референцу: у овој земљи постоји, на пример, “Егг Њуз Булетин” – електронски часопис о турским кокошкама, њиховим карактеристикама, јајима и технологијама узгоја. Постоји и Унија произвођача јаја, основана 2006. године, која обухвата 3.740 предузећа и предузетника из целе земље.

Прочитајте још:  Кошаре: Огањ слободе
Њен шеф Ибрахим Афјон је недавно рекао да је Турска спремна не само да извезе поклон пилетине, већ и у количинама потребним Русији. А обим производње је импресиван: за само месец дана Турска производи више од милијарду кокошијих јаја, упркос чињеници да потражња за њима у самој земљи није тако велика – мање од 200 јаја по глави становника годишње.

По свему судећи, турске кокошке чекају добар „петогодишњи план“, који морају да испуне не када је по плану, већ када се укаже потреба у Москви . Турске кокошке су прави самураји који немају циљ, већ само пут.

Прочитајте још:  Бивши председник Молдавије Додон: Актуелне власти стале на страну САД против Русије
Ко би рекао да ће јаја после свега што смо доживели постати чврста основа руско-турских односа? Било је неочекивано, али Турска их заиста има. А доказ за то су праве испоруке .

Јер ко би се други из истог НАТО блока усудио да ишта пошаље Русији, упркос баражу санкција? И Анкара је добро.

Владимир Аватков/РТ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *