Аеродром: Одлеђујемо, али не постижемо

0

(фото:В.Т./Васељенска)

Аеродром: Одлеђујемо, али не постижемо.

Мраз и снег који су у понедељак померили скоро све летове са београдског аеродрома “Никола Тесла” биће у Србији и наредних дана. У понедељак је пар летова отказано, остали су каснили, понеки и више сати, а то се прелило и на уторак.

Ујутру су по више сати каснили одласци Ер Србије за Копенхаген, Амстердам, Стокхолм, Милано, Барселону и Берлин.

Одлеђивање у “пуном капацитету”

Невоља је у одлеђивању авиона. Како је Време писало у понедељак, извори незванично кажу да је у погону била само једна станица, то јест камион за прскање авиона.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

И национална компанија Ер Србије је, извињавајући се путницима, поменула као разлог “смањене капацитете” аеродрома за одлеђивање.

Прочитајте још:  Криви смо и ми...
Но, на аеродрому то демантују, наводећи да је у понедељак у употреби било пет до шест возила за одлеђивање.

– Услуга одлеђивања и спречавања залеђивања авиона ради у пуном капацитету, све у складу са редом летења авио-компанија – наводи портпарол аеродрома Никола Ђукић за Време.

Кашњења неумитна

Како каже портпарол, зими се и иначе ствари на аеродрому обављају спорије, а на кашњење утиче и време потребно за одлеђивање као и кашњење авиона са других аеродрома.

– Аеродром “Никола Тесла” иначе располаже довољним капацитетима за истовремено обављање операција одлеђивања више летова у исто време, али није у прилици да у потпуности спречи кашњења из наведених разлога – наводи Ђукић.

Прочитајте још:  Ђилас хвалио Куртија, Коштуница га ослободио из затвора
Кад је мраз, са авиона се прскањем посебних хемикалија уклања лед, а потом прска слој који треба да одложи формирање новог леда.

Како су у ранијем тексту ваздухопловног портала Танго Сикс објаснили стручњаци са београдског аеродрома, процес траје пет до десет минута по авиону.

Директно.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *