ШТО ЈЕ БАБАМА МИЛО, ТО ИМ СЕ И СНИЛО

0
еколози, јадар

Сећате се кад се појавио онај лажни наслов како је Рио Тинто тобоже поднео тужбе против Републике Србије, па ја звала Нову и објашњавала се, узалуд, па председник удружења звао уредника штампаног издања Нове и ништа. Но добро, навикли смо.

Вест да је Рио Тинто завршио на суђењу јер је компанија прекршила законе Републике Србије заједно са још неколико медија и Гуглом пренели су само Геополитика и Васељенска. Изненађени? Ми не.

Сада ми је пријатељица скренула пажњу на један чланак за који није било јунака да се потпише испод, чак ни иницијалима, па је у потпису цела редакција. У питању је сајт Бонитет који плаши народ јер се Рио Тинто коначно дочепао рудника гвожђа Симанду у Африци па закључују на поменутом сајту да ће Рио Тинто, ето исто чекати за литијум у Србији. Мислим, што се нас тиче могу да увену чекајући заједно са сајтом Бонитет јер проблеми због којих је Рио Тинто морао да чека са гвожђем у Гвинеји сасвим друге природе, као рецимо несугласице око власништво јер неће само тај Рио Тинто да вади то гвожђе него да се ради о ПАРТНЕРСТВУ РИО ТИНТА, ГВИНЕЈСКЕ ВЛАДЕ И НАЈМАЊЕ ЈОШ СЕДАМ ДРУГИ КОМПАНИЈА УКЉУЧУЈУЋИ ПЕТ ИЗ КИНЕ. Е што су победили и нек су нам рекли ови из Бонитета.

Било је ту још проблема, као рецимо државни удари, комада два и још којешта. Прво руда гвожђа и јадарит нису за поређене по више основа, а ни ова два пројекта. Кад је у питању пројекат „Јадар“ видећемо да ли је Вучић противно здравом разуму опет да крене на њега. Јасно је нама да се у његовим штабовима сад подвлаче неки рачуни, а да ли је толико глуп да крене на црвену линију са целим народом, а не три умишљене партије, видећемо.

Прочитајте још:  Студија Рио Тинта: Бројни негативни утицаји на животну средину

Ознаке за овај немушти текст на Бонитету су „Рио Тинто, рударство, Јадар“, а не рецимо гвожђе, Симанду, Гвинеја и усред текста стоји линк за текст о тужбама које Рио Тинто НИЈЕ поднео против Републике Србије, а овај сајт нас лаже да јесте. Па јасно нам је која је сврха овог текста и на које кључне речи ће се појавити у претраживачима да плаши народ, зар не? Неко претражује рецимо реч „Јадар“, а добије текст о руднику Симанду у Гвинеји који га испрепада. Браво, Бонитет, дешифровани сте.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Иначе, кажу „зли језици“ да је компанија опет планирала пљување противника рудника по мрежама. Без обзира на неслагања међу нама, што је опет наша српска ствар где нема места за Рио Тинто, прилично је јадно и бедно да се једна компанија тиме бави, па макар она била и Рио Тинто. Али, ајте, само ће још горе да буде, али не нама.

Пошто је задатак тзв. медија да нас игноришу, ви немојте па делите ове вест да људи знају и препознају преваре и да нема места страху, ми смо на својој земљи.

Марија Алимпић

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *