Вучић британском министру одговорио из Руског Дома: Нисмо ничији протекторат!

1
вучић

вучић

Председник Србије Александар Вучић посетио је данас Руски дом у Београду. Председника Вучића дочекали су директор Руског дома Јевгениј Баранов и амбасадор Русије Александар Боцан Харченко.

Вучићу ће у Руском дому бити уручена књига, чланска карта библиотеке и слика. Председник ће заједно са директором и амбасадором одгледати и историјски филм о Русији и Србији, преноси Танјуг.

Вучић је рекао да је Србија независна и суверена земља и да није протекторат, ни Русије, ни Британије, ни Америке, ни Немачке, нити било кога другог.

“Србија се дичи својом самосталношћу и зато јесам разочаран изјавом британског министра спољних послова Камерона да је Србија протекторат Русије, као и причама о томе да ћемо ми да будемо ти који дестабилизују регион”, рекао је Вучић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Како каже, чини му се да многи други управо на томе раде.

“Здушно и свесрдно уз помоћ управо оних фактора који нам деле лекције свакодневно”, додао је Вучић.

“Али добро, шта да радите. Очигледно да многима сметате када желите да имате своју политику и када та политика није послушничка. Ми ћемо наставити да имамо своју самосталну и независну политику, па и по питању Руске Федерације и по питању многих других”, нагласио је Вучић и додао да су односи Србије и Русије врло добри.

“Сви се наоружавају, а ни ми не заостајемо”

Вучић je изјавио да се цео свет, као и наш регион, убрзано наоружава, али да ни Србија не заостаје у томе.

“Наоружавају се и сви овде у региону. А наше је да не заостајемо. И све што могу да вам кажем, то је да не заостајемо. Ускоро ћете то моћи да видите. Само ћемо вас обавестити о прецизном датуму”, рекао је Вучић, коментаришући изјаву новог француског премијера да је његов приоритет наоружавање Француске.

Прочитајте још:  Нове мере: Од понедељка отварање башта кафића и ресторана, дуже радно време свих објеката

Председник је рекао да је изјава новог француског премијера логична.

Додао је да су албански новинари са Косова питали Американце шта мисле о најављеном увођењу војног рока у Србији, а да су им Американци одговорили да помно прате ситуацију.

“И ја помно пратим све што се збива свуда по свету. И у Америци, и у Енглеској, и у Француској, и у Немачкој, и у Шведској. Свуда све помно пратимо. Али оно што не морате помно да пратите, што видите, чак и да не видите ништа и да се правите да не чујете ништа, то је да се сви наоружавају до зуба. Логично, зашто се не би Француска наоружавала?”, закључио је Вучић.

Боцан Харченко: Не тражимо од Србије да се претвори у проруску земљу

Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан Харченко рекао је да Русија не тражи од својих партнерских земаља да се претворе у проруске државе, већ да те земље поштују своје националне интересе, јер то пружа најбољу могућност за развој односа.

“Наши билатерални односи имају предности, могућности, перспективу. И због тога Русија никад не тражи да партнерска земља, као што је и Србија, братска, да се претвори у проруску земљу. Ми желимо да земља тражи и поштује своје националне интересе, јер то пружа најбољу могућност за нормалне билатералне односе и развој односа”, навео је Боцан Харченко.

Сагласан је са оценом Вучића да је Србија земља где је могуће пратити извештавање свих светских медија, за шта каже да није случај свуда у Европи.

“Слична ситуација је и у Русији, без обзира што се води специјална војна операција, али није ни код нас ништа забрањено, што тиче медија, што се тиче телевизија. Изузев, наравно, онога што не дозвољава, ако има позива на насиље или нека неприхватљива етничка мржња”, рекао је Боцан Харченко.

Прочитајте још:  НАТО распоредио резервне војнике у мисију КФОР на КиМ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Вучић британском министру одговорио из Руског Дома: Нисмо ничији протекторат!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *