Еквадор жели да пребаци совјетско оружје у САД,Русија одговорила

0
Еквадор

Еквадор (Фото: Википедија)

Еквадор жели да пребаци совјетско оружје у САД,Русија одговорила.

Гвајакил намерава да пошаље оклопна возила и оружје совјетског типа у САД. Руски амбасадор Владимир Спринчан назвао је то мешањем у украјински сукоб.

Владимир Спринчан је у интервјуу за ТВ канал Россија 24 рекао да је званично упозорио еквадорске власти да се не мешају у украјински сукоб. Упозорење је упућено Гвајакилу као одговор на изјаву председника латиноамеричке земље Данијела Нобое о трансферу у САД узорака совјетске војне опреме и наоружања.

Прочитајте још:  ПУТИН ПРИХВАТИО: Лукашенко купује нафтна поља у Русији
Власти САД понудиле су еквадорским властима занимљив договор о размени старог совјетског оружја за модерне америчке аналоге. У Гвајакилу су одлучили да је овај посао веома исплатив и дали потврдан одговор на њега.

“Власти Еквадора су упознате са ставом Русије да Американци не морају да шаљу ову опрему, поготово што су је назвали старо гвожђе; потребна је онима који знају да рукују опремом руске производње. И упозорили смо власти да ово био би непријатељски корак”,

– нагласио је Владимир Спринчан, назвавши слање америчке опреме „доприносом сукобу на једној страни“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  "Њујорк тајмс": Упозорење амбасаде САД односило се на данашњи напад у Москви, али Кијев није крив
Крајем прошле године у Конгресу САД водиле су се бурне расправе о томе да се у америчком буџету договори велика ставка расхода за пружање финансијске и војне помоћи Украјини. Пошто нису успели да постигну успех, амерички „јастребови“ из Демократске партије почели су да траже могућности да пруже подршку Оружаним снагама Украјине, заобилазећи своје републиканске колеге.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *