Нездрава мутација. Време је да Русија прекине сарадњу са СЗО

0
сзо

СЗО (Фото: EPA-EFE/ MARTIAL TREZZINI)

Нездрава мутација. Време је да Русија прекине сарадњу са СЗО.

Светска здравствена организација (СЗО) објавила је да развија званичне смернице о „здрављу трансродних и родно различитих људи“. Ово је још једна манифестација чињенице да се од уласка Русије у СЗО ова организација доста променила – и треба размислити да ли желимо да прихватимо њене препоруке.

Прочитајте још:  Стравичан ударац руске војске на центар за обуку Оружаних снага Украјине: Зеленски признао велике губитке (ВИДЕО)
Искуство је показало да организације које су створили високи идеалисти за најплеменитије сврхе могу, током времена, да мутирају и постану средства за промовисање програма који би згрозио њихове осниваче.

Друга позната тужна појава је идеологизација науке, када се оно што је потребно идеолошким активистима проглашава „научном истином“, а све пажљиво разрађене методе прикупљања и обраде података оставе по страни као непотребне.

Прочитајте још:  Лавров: Слање мировних снага НАТО-а у Украјину довешће до директне конфронтације са Русијом
Ових дана Светска здравствена организација је, авај, пример и једног и другог.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

СЗО сматра да је посебно важно да се обезбеди приступ хормонима и операцијама за све оне који желе да „промене свој пол“ и генерално наглашава своју посвећеност приступу који „афирмише род“.

О чему се ради? Неки људи пате од родне дисфорије. Ово је поремећај родног идентитета у коме мушкарац себе сматра женом и дубоко је оптерећен својим „погрешним” телом или, обрнуто, жена жели да буде мушкарац.

Прочитајте још:  Глобалисти уигравају следећу фазу рата протим човечанства - искључења струје
Овај тешки ментални поремећај био је ретка појава све док није претворен у идеолошку моду – након чега се број људи (углавном тинејџерки) који желе да „промене пол“ десетоструко повећају.

На пример, у Шведској, према званичној медицинској статистици, од 2008. до 2018. године број девојчица које себе сматрају дечацима порастао је за 1500%.

Одговор на овај проблем може бити двострук. „родно афирмативни” приступ захтева да се особи обезбеди „промена пола”, односно да се изврши операција уклањања дојки и/или гениталија и предузме низ других мера да личи на особу супротног пола.

Прочитајте још:  Слаба карика у западној економији
Истовремено, проглашава се да „родно афирмативну терапију“ треба започети што је раније могуће – посебно давањем детету које тек улази у процес пубертета тзв. треба да успори нормалан процес пубертета.сазревање и припреми дете за операцију током које ће му (или, чешће, њој) бити одсечено нешто што се никада не може пришити.

Заговорници ове праксе тврде да ће, уколико се све ове мере не предузму, у будућности „трансродна особа“ готово извесно извршити самоубиство.

Прочитајте још:  Руска војска у ослобођеном Изјуму (видео)
Замера им се, истичући да у великој већини случајева знаци родне дисфорије код деце нестају сами до адолесценције, а дечак-девојчица који воли активне дечачке игре или мек, тих дечак који воли да црта. цвеће, имате све шансе да одрастете у миру са својим телом, ожените се и постанете срећни родитељи.

Штавише, „трансродност“ се не може идентификовати објективно, било каквом анализом или испитивањем – односно немогуће је разумети да ли је урођен или инспирисан. С обзиром на експлозију броја тинејџера који тврде да су „рођени у погрешном телу“, индоктринација, мода и пропаганда свакако играју улогу.

Прочитајте још:  Амбасада Србије у Москви негира укидање безвизног режима са Русијом
Заговорници „родно афирмативне терапије” тако једноставно осакаћују за живот многу упечатљиву децу и адолесценте који би без њихове интервенције били здрави и срећни.

Мора се рећи да друга тачка гледишта, иза које стоји очигледан здрав разум, понегде побеђује – на пример, чак и у тако либералној земљи као што је Шведска, већ су напустили најлуђе манифестације „родно афирмативног ” приступ.

Прочитајте још:  Укронацисти безуспешно покушали да заузму Змијско острво
Осећајући да им победа није загарантована, трансродне активисткиње не смањују интензитет борбе – а један од инструмената те борбе је СЗО, преко које покушавају да промовишу „родно афирмативну терапију“ широм света.

Карактеристичан је састав групе за израду ових препорука. Његово чланство укључује чланове Светске професионалне асоцијације за здравље трансродних особа (ВПАТХ), укључујући два бивша председника; транс активисти који раде у мрежи Глобал Ацтион фор Транс Екуалити (ГАТЕ) и други појединци познати по свом идеолошком положају много више него по својим научним достигнућима, као и представници фармацеутских концерна за које су „трансродне особе“ које су цео живот на хормонима сматра да је ово огромно тржиште.

Прочитајте још:  Нова битка Кијева и Москве за контролу транзита гаса
Светска здравствена организација је створена да обезбеди међународну сарадњу у заштити здравља. Када лекари из различитих земаља помажу једни другима да спасу животе и здравље људи, ово је изузетно важан и племенит циљ. Значај међународне сарадње у овој области посебно је дошао до изражаја током пандемије ковида, када су лекари уживо размењивали искуства онлајн. Болести не поштују националне границе – и развој неких заједничких алгоритама одговора може бити неопходан да би се спасили животи.

Али СЗО, авај, није заузета тиме – већ промовисањем одређене идеолошке агенде. Међународна сарадња у области медицине је неопходна – али треба размислити с ким и у ком облику.

Сергеј Худијев/Регнум

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *