ИНФОРМАЦИЈА СРПСКИХ ОБАВЕШТАЈНИХ СЛУЖБИ: Турска шаље Приштини килер дронове

1

КФОР на Косову и Метохији (Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

Председник Србије, Александар Вучић је након обиласка Дежурног оперативног центра Војнобезбедносне агенције истакао да Турска наставља да аноружава војску тзв. Косова.

– Постоје непотврђене најаве наставка овога, дајемо информацију наших обавештајних служби, значајног опремања из Турске преносним ПВО системима, килер доновима, артиљерисјким и ракетним дроновима, и оклопним возилима гусеничарима – казао је Вучић.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели vaseljenska.net (@vaseljenska_rs)

Подсетимо, председник је говорио о томе како војска тзв. Косова јача и повећаава свој буџет иако по Међународном праву нема основа за то и не би смела уопште да постоји.

– Приштина има најбрже растући буџет војске и полиције који не смеју да постоје по Међународном јавном праву. У последњих 4 године порастао је преко два пута. Тзв. КБС се трансформишу под ментроством САД и треба да достигну 5.500 припадника под стварањем резерви од 20.000 војника, због чега се разматра увођење обавезног војног рока да би те задатке могли да испуне. Те оружане снаге до до 2027. године треба да буду опремљене са 350 оклопних возила, хеликопретима, противоклопним вођеним ракетама, самоходним минобацачима, хаубицама, килер дроновила или дроновима камиказама… Тежишно се опремају од САД, Турске и Немачке – истакао је председник.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ИНФОРМАЦИЈА СРПСКИХ ОБАВЕШТАЈНИХ СЛУЖБИ: Турска шаље Приштини килер дронове

  1. PRIJATELJI PREDSEDNIKA NAŠI NEPRIJATELJI!

    Veliki prijatelj Viučića predsednik Turske Erdogan naoružava šiptare na KiM i time se stavlja na strani neprijatelja Srbije po put SAD i Engleske. Gde je tu Vučić da skrene pažnju Erdoganu, ukoliko mu je prijatelj, da ne naoružava stanovništva naše teritorije. Kosovo nije nezavisna teritorija i nije priznata od strane svih država sveta. Vučić je posetio najvećeg zloćinca nad Srbijom (de)Bil Klinton prijateljski i dao je tri miliona dolara za predsedničku kampanju Klintonove supruge Hilari 2016. godine. Ali, glavno je pitanje: čijim to parama Vučić podmitio one koji su surovo bombardovali Srbiju. Zašto ćuti srpska opozicija, i ne traži parlamentarnu istragu?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *