Вучић: Наоружавање Приштине је рушење међународног поретка и резолуције 1244

0
вучић

www.globallookpress.com © Tomas Tkacik/Keystone Press Agency

Председник Србије Александар Вучић обилази Дежурни оперативни центар Војно-безбедносне агенције. Рушење међународног поретка наоружавањем Приштине има за циљ да се супротно Rезолуцији 1244 и повеље УН не само у потпуности са КиМ уклони траг постојања Републике Србије, већ и српског народа, истиче Вучић.

Александар Вучић је, током обиласка Дежурног оперативног центра ВБА, рекао да “не смијемо да се правимо слепи поводом онога што се дешава око нас, а све супротно међународно правним нормама”.

– Кршећи Резолуцију 1244 угрожавају регионалну безбедност и стабилност, снаге тзв. КБС не би смеле да постоје, а имају 223 оклопних возила – рекао је Вучић.

Вучић је нагласио да Резолуција 1244 предвиђа демилитаризацију.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– А они им направише војску и настављају да праве ту војску. Нисмо јаки као Америка, Енглеска, Њемачка, Турска, али можемо да укажемо цијелом свету да на бруталан начин крше међународне јавноправне норме, али то њих не интересује, интересују их само њихови интереси – рекао је Вучић.

Нагласио је да Приштина има најбрже растући буџет за војску и полицију, које не би смеле да постоје према међународном јавном праву.

– У последње четири године, тај буџет је порастао преко два пута, тзв. косовске снаге безбедности се трансформишу под менторством САД, а треба да достигну број од 5.500 припадника – каже Вучић.

Најавио је да ће Србија имати много већа улагања од оних планираних буџетом.

– Данас сви разумеју зашто је важно да имамо снажну војску, без ње не бисмо могли да постојимо као држава – истиче Вучић.

Прочитајте још:  БОЖИЋНА АКЦИЈА ХО "ГЛАС МЕТОХИЈЕ" ЗА ДЕЦУ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

ВБА важна за безбједност

Поред тога што је истакао значај агенције за Војску, подсјетио је да се она бави оним што се дешава споља и прикупља податке о томе шта се дешава у Украјини и Гази и другим мјестима, како бисмо могли да искуства примјенимо у свом одбрамбедном систему.

– Војнобезбједносна агенција се бави безбиједношћу и сигурношћу наше војске и оним што се дешава у нашим касарнама и важно је да увијек имате пуну контролу над оним што се збива – нагласио је Вучић и истакао да Војнобезбиједносна агенција сарађује и са свим другим службама безбједности.

Додао је да се, такође, бави и безбиједношћу војних објеката и припадника Војске Србије.

Представници Војнобезбиједносне агенције рекли су Вучићу да Оперативни центар ради нон-стоп, 365 дана у години, и да се одатле контролише цијела териорија и прикуљају информације.

Заједно са предсједником Александром Вучићем, Дежурни оперативни центар ВБА обилазе и министар одбране Милош Вучевић, замјеник начелника Генералштаба Војске Србије генерал потпуковник Желимир Глишовић, као и представници ВБА.

РТС

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *