Москва: Американце баш брига за смрт цивила у Јемену или другде, брину их само гласови бирача

0
јемену

Јемен (Фото: Викиедија)

Западној коалицији није битна смрт цивила у Јемену или у другим земљама, јер они рачунају на то да ће касније прекројити историјо, рекла је данас портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова у интервјуу за Радио Спутњик.

“Навикли су да када је то потребно бомбардују било које циљеве – војне, цивилне. Није их брига. Апсолутно их није брига да ли тамо има цивила, колико има жена, деце, стараца. Није битно да ли непокретни људи који су на лечењу могу да се извуку одатле. Уопште их није брига, и увек им је било све једно. Историјски гледано, није их брига”, истакла је она.

Како каже, разлог за то је тај што на Западу знају да ће “затим спалити било који уџбеник историје, срушити сваки споменик који сведочити о чињеницама”, како би прекројили историјске чињенице, а затим и “подићи лажни споменик, написати лажни уџбеник” који одговара верзији приче коју желе да пласирају.

Свеједно им је шта се данас дешава. Они само брину за себе и своју конјунктуру, која у овом тренутку гласи: У којој мери ће бомбардовањем Јемену моћи да скрену пажњу са неуспеха у другим деловима региона, истиче портпаролка МСП-а Русије.

Оно што их још брине је то колико могу на свом терену, на територији САД, да створе осећај некакве “проактивности” и тако “утичу на гласове бирача”. “То је оно што их сада брине”, закључује Захарова.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

РТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *