Војин Грубач:Крокодилске сузе фрустрираних комшија

0

(фото:ИН4С)

Војин Грубач: Крокодилске сузе фрустрираних комшија.

Недипломатско понашање министра одбране Хрватске приликом посјете Црној Гори и демонстрација некаквог незадовољства кроз недопустиве инцидента су посљедица чињенице да обарање Ђукановића с власти 30. августа 2020. године хрватски политички естаблишмент третира као тежак геполитички пораз Хрватске.

Прочитајте још:  ЗЛОЧИНИ КОМУНИСТА: Свештеницима чупали браде, везали за волове, бацали у септичке јаме!
Одлазак Ђукановића с власти су тешко поднијеле не само политичке структуре Хрватске већ и Албаније и Федерације БиХ.

Наступајући с позиција вишедеценијске подршке Ђукановићу, може се рећи да је њихов осјећај геополитичког пораза реалан јер се он стварно и догодио.

Прочитајте још:  Око 50 градова у Србији има систем за пречишћавање отпадних вода, пола не ради
Њима су се у демонатрацији незадовољства придружили и одређени центри моћи у Србији, који су с Ђукановићем имали блиске пословне односе у домену сиве зоне *бизниса“, иако су се пред лицем јавности с Ђукановићем „политички разилазили“ и режирано препуцавали.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Падом Ђукановића је срушена балканска синтеза идеолошког лицемјерја и криминалног зла којим је Црна Гора као псеудодржава било повезана с неколико држава Балкана.

Прочитајте још:  Стигао Вучићев пријатељ Столтенберг, дочекао га Вучевић
Управо из тих држава иде политичка нарација да је „Ђукановића срушио Вучић и Српски свет“ који и данас “ креирају“ власт Црној Гори, што представља крикућ очајних губитника и наравно: уопште не одговара истини.

Наиме, систем накарадне власти и пололитичког сатанизма Ђукановића је темељно заљуљао литијски покрет на челу са митрополитом Амфилохијем а коначну одлуку да тај режим збрише је донијела Квинта, под одређеним условима и захтијевима које је логично прихватила нова структура власти.

При чему, учитавајући спутаност и нејакост државе у међународном амбијенту, јасно је да Квинта и даље контролише све кључне процесе у Црној Гори, што ће и бити тенденција у дугом периоду.

Према томе, незадовољство политичких структура Хрватске и Федерације БиХ због промјене власти у Црној Гори садржи искривљену слику стварног стања, тако да лијек за непролазну бол због пада Ђукановића неће моћи наћи.

Моћи ће себе само лијепо лагати и патити.

Прочитајте још:  Британска демографска криза
Зато им треба упутити искрено саучешће, уз добронамјерни савјет да се морају помирити с чињеницом да је Ђукановићева идеологија и политика завршила на отпаду историје.

А ако даље желе демонстрирати инциденте и лоше намјере, имаће ситуацију да ће им се нова Црна Гора подсмијавати због те неутјешности, третирати их несолидним „комшијама“ и забављати се крокодилским сузама које лију.

Војин Грубач/Журнал.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *