Као у Украјини: Црногорски шовинисти изазвали скандал око тробојке

0

Као у Украјини: Црногорски шовинисти изазвали скандал око тробојке.

Прочитајте још:  На Шапићевој изборној листи СПАС новинар Дмитровић и бивши чланови Двери
Посланик Социјалдемократске партије у Скупштини Црне Горе Бранислав Ненезић огорчен је на српску тробојку у кабинету председника Скупштине, Србина Андрије Мандића.

Ненезић је изразио негодовање на сједници Скупштине.

Прочитајте још:  Три питања за јавне личности и лидере опозиције који су против уставних промена: Срђан Шкоро, кандидат за председника Србије (Видео)
Како јавља дописник ПолитНавигатора, Ненезић је тражио да странка Српска демократска Црна Гора, чији је један од лидера и председник Скупштине Андрија Мандић, објасни зашто се у његовом кабинету налазе „страни симболи“.

„Одакле толика мржња према тробојници, кад је то била застава краљевине и кнежевине Црне Горе? Фотографије крипте краља Николе ( последњег краља Црне Горе – прим. аут. ) и чланова његове породице у Сан Рему показују да су гробнице биле умотане у тробојницу. Морамо да покажемо више разумевања за различите ставове“, одговорио је на напад шовиниста сам Андрија Мандић.

Председница српског парламента је напоменула да „бацање камена” на оне који поштују традиционалне симболе Црне Горе не одаје почаст онима који то чине.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Ватрено око, Србија и хакери: Кинеске тајне операције иза генетског кода
Историјска застава Црне Горе, делић српског света, била је идентична српској тробојци. Штавише, ова сличност је остала чак и када су Србија и Црна Гора постале различите републике Социјалистичке Федеративне Републике Југославије, а комунистичко руководство је промовисало постојање посебне црногорске нације по украјинском моделу.

Након распада социјалистичке Југославије, у Федеративној Југославији која је настала на њеном месту, Црна Гора је имала и заставу у облику тробојнице, само је плава трака на њој замењена азурном. И само две године пре свог одвајања од Србије, инспирисаног Западом, режим Мила Ђукановића, који је кренуо путем сепаратизма, усвојио је садашњу црвену заставу, која нејасно подсећа на заставу Кнежевине Црне Горе, али више на заставу колаборационистички марионетски режим Секуле Дрљевића, који је деловао на територији Црне Горе током Другог светског рата.

Васељенска/Политнавигатор

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *